Holder jeg jul med Micki??! (Opskrift på spiselige julebordkort i samarbejde med DANSUKKER)

Sponsoreret af Dansukker.

Jeg tænkte, at jeg kort ville ønske alle en glædelig jul med en opskrift på nogle overlækre spiselige julebordkort som kan bruges juleaften, og fortælle lidt om hvordan jeg normalt fejre jul, og ikke mindst hvordan jeg skal fejre jul i år. Men først lidt om opskriften.
Opskriften er lavet i samarbejde med Dansukker, og jeg har derfor valgt at bruge deres mørk muscovadorørsukker med lakridssmag, og der vil jeg bare lige sige, at det giver de her spiselige julebordkort det ekstra som ja, bare gør dem mums! 🙂

Mange har spurgt mig på min instastory om jeg fejre jul med Micki. Og hey nej, jeg holder ikke jul med Micki, men han var bare lige i mine tanker (er han ret tit), da jeg sad og skrev navne 😉 Men det ville skisme blive en sjov juleaften med min lille lynkineser! Tror I ikke??
Nå men hey nu til min jul og traditioner.

Oftest så laver vi faktisk altid konfekt og vaniljekranse sammen (det indebærer mor, far, lillebror, svigerinde, kæreste og min skønne veninde fra Norge), men eftersom jeg har haft den her julekalender på youtube (Som du kan se lige HER), så har jeg fået rigeligt med jul i mit eget køkken. Måske synes jeg faktisk, at det er lidt ærgelig, fordi jeg altid har sat stor pris på den hygge der er ved at bage det sammen. Julen ligger bare super NEDERN i år, i og med, at det er en lørdag der er juleaften, så alle har først juleferie fra ja fredag og så er der ligesom jul om lørdagen!
Måske vi skulle bage julesmåkager imellem jul og nytår i stedet. Kan være jeg skulle foreslå dem det?

Juleaften foregår ellers på det der hedder Skansebakken. Min mors familie har nærmest altid levet i familie kollektiv deroppe, hvert fald i alt den tid jeg kan huske.
At fejre jul på Skansebakken er noget af det bedste jeg ved. Altid mange mennesker og alle dem man holder aller mest af.

Den 24. december går med at vi om morgenen skal på jagt efter de første julegaver, hvor julemanden har lavet en skattejagt (og på trods af at min lillebror er 23 år og jeg selv 26 år, så skal det her ske hjemme hos mine forældre, og vi begge sover derhjemme fra den 23-24. december). Vi ved altid at vi ender på loftet, men at løbe rundt i hele haven, huset, stalden og lede, det er den helt rigtige julefølelse for mig. Barnligt? IKKE efter min mening, man bliver aldrig for gammel til at lege!
Efter det så går vi en tur i skoven og ja bare slapper af og er sammen. Ej jeg kan mærke jeg glæder mig nu. Jeg synes ikke helt julefreden har sænket sig over mig, men mon ikke det kommer, så snart jeg slår øjnene op den 24. december!

Om aftenen skal vi så som sagt på Skansebakken, men forinden havde vi faktisk snakket om at rejse til Thailand (Vi har flere gange fejret jul i udlandet, og det er helt fint med mig). Grunden hertil var, at vi synes det der gaveræs kan blive lige vel vildt! Det er virkelig en stressfaktor i julen og det tager på en eller anden måde fuldstændig overhånd. Hvert fald for vores familie.
Derfor har vi i år valgt at sige, at vi kun giver hinanden EN gave, så jeg får kun EN gave, Magnus får kun EN gave, Mor får kun EN gave osv osv. For at det ligesom ikke tager overhånd. OG i stedet tager vi til Thailand og bruger pengene der?! Det synes vi selv lyder ret fornuftigt, og det er derfor planen engang efter jul.
Ellers så er der selvfølgelig traditioner ift maden.
And og flæskesteg. Brunede kartofler, alm kartofler, TAFFEL CHIPS (MEGET VIGTIGT FOR MIG), brun sovs. Ris ala ment!

OG DER ER REGLER OMKRING HELE AFTENEN -> DE KOMMER HER:

1. MAN SKAL SE DISNEYS JULESHOW med slik inden vi tager på Skansebakken! (Dette lykkedes dog sjældent at alle sidder ned samtidig, da alle i min familie altid er forsinket)
2. Sovsen skal laves af min far sammen med min moster Lotte
3. Flæskestegen skal skæres med den elektriske sav-ish?! Jeg ved ikke hvad det helt er, men en min Onkel John har og det skal ham og min mor stå og gøre, mens min mor står og hopper og danser, fordi hun stadig (år efter år) synes det er for fedt at den kan skære flæskestegen så flot.
4. Ris ala menten må man IKKE hakke i med skeen for at finde mandlen (Dette gør min fætter Michael dog ALTID)
5. Alle børn og børnebørn skal ligge pakker under træet
6. Når der danses om juletræ skal der danses ud i bilerne og op til resten af familie der er flyttet lidt længere op i byen (Før holdt alle jul på Skansebakken, sådan er det ikke længere, så nu kører vi bare lige 1 minut, så den tradition også fastholdes)
7. Når der pakkes op så er der altid pakker til vores hund, ellers bliver han skuffet.
8. Efter der er danset flår alle papir af pakkerne og der falder fuldstændig ro i huset og børnene går i gang med at lege med deres nye ting.
9. Der spilles spil til sent på aftenen!
10. Alle sover endnu engang hjemme hos mine forældre, og vi vågner op sammen den 25. og har en dag hvor vi ingenting skal. Udover at vi om aftenen (alle os unge mennesker) skal en tur i byen og fejre 1. juledag!

Ellers vil jeg bare sige RIGTIG GLÆDELIG JUL!
Jeg tænker jeg inden vi rammer nytår vil lave endnu et opslag med årets nytårsforsæt måske:-)

OG her kommer opskriften:

Spiselige julebordkort

Dej:
150 g Dansukker mørk muscovadorørsukker
1 dl Dansukker lys sirup
150 g smør
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
2 tsk. natron
1 æg
550-600 g hvedemel

Glasur:
1 æggehvide
150 g. sigtet flormelis

Fremgangsmåde:
Varm mørk muscovadorørsukker, lys sirup og smør op til det koger.
Tag det af varmen og tilsæt krydderier, samt natron. Det vil nu boble op, så gryden må ikke være for lille.
Lad det stå kort og tilsæt herefter ægget.
Lad massen køle helt af, og rør melet i og ælt sammen.
Rul det ud mellem to stykker bagepapir og udstik de ønskede julebordkort.
Bag dem i 180 grader i 12-15 minutter. Lad dem køle.

Rør glasuren sammen og kom den i et cornet lavet af bagepapir eller en sprøjtepose med en lille rund tyl og skriv navne på de afkølet kager.

Rigtig god fornøjelse!
PS. Hvis du gerne vil se hvordan jeg laver disse kager, så har jeg også lavet en youtube video med fremgangsmåden lige HER!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kristinr
  21. december 2016 at 16:13

  Serviceinfo til dessert-dronningen: Det staves “risalamande”:-)
  Hav en dejlig jul! Det har været mega hyggeligt at følge dine julerier.

  • Reply
   Liv Martine
   17. marts 2017 at 9:58

   Hihi, det husker jeg til en anden gang! 🙂 Haha godt, det gør mig glad at høre!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.