MIN YNDLINGS-FØDSELSDAGS-KAGE!! - Liv Martine

MIN YNDLINGS-FØDSELSDAGS-KAGE!!

dsc00162-kopi dsc00270-kopi

Foto: Liv Martine (Åh yes, jeg fik f….. selv lov til, at tage billederne, ja jeg er lidt stolt) 

 

Jeg er i denne uge i ALT FOR DAMERNE med en fødselsdagskage i forbindelse med deres 70 års fødselsdag! Stort tillykke først og fremmest..!
Jeg fik opgaven, at lave min personlige favorit til fødselsdag og den opskrift skal I selvfølgelig også have, medmindre I allerede har købt bladet, så er opskriften deri.

Da jeg var lille blev lagkagen altid lavet med de der købte lagkagebunde og med Dr. Oetkers vaniljecreme man bare lige skulle blande med mælk, og så enten bananer eller syltede pærer, og jeg ELSKEDE det (læs: gør jeg virkelig stadig). Men nu var det jo en opskrift jeg selv skulle udvikle, så jeg tænkte, at jeg ville lave en lidt mere luksuriøs udgave af min yndlings-fødselsdags-kage. Og jeg må indrømme at den blev så god, at jeg faktisk overvejer, om det er den, der skal laves i år på min fødselsdag (som by the way er om 6 dage, JEG ELSKER FØDSELSDAG. Jeg tænker jeg laver et indlæg når vi nærmer os, om hvordan min fødselsdag altid foregår. Den er meget traditionsrig)

 

Lagkage med vaniljecreme, bananer, Cointreau og mørk chokolade
Ingredienser
Lagkagebunde
6 æg
450 g. sukker
2 vaniljestænger
2 dl. sødmælk
90 g. smør
375 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Vaniljecreme
5 dl. sødmælk
2 vaniljestænger
6 æggeblommer
150 g. sukker
4 spsk. maizena

Fyld
4 stk. bananer
50 g. bananchips
2 cl. Cointreua

Marcipanbånd
250 g. marcipan
150 g. flormelis
35 g. glukosesirup

Pynt
200 g. mørk chokolade
2 ½ dl. fløde
4 stk. Skovsyrer

Fremgangsmåde
Lagkagebunde:
Tænd ovnen på 160 grader traditionel varme
Pisk æg, sukker og vaniljen sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, 5-10 minutter.
Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.
Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen og hæld det i din springform. Kom ikke bage spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen.
Bag den i cirka 75-95 minutter alt efter ovnen.

Vaniljecreme:
Flæk vaniljestangen på den lange led og mas vaniljekornene sammen med en lidt af sukkeret med en lille kniv, så vaniljekornene skilles ad.
Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse sammen og pisk det sammen med 1 deciliter af mælken og tilsæt herefter æggeblommerne.
Kog den resterende mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang.
Når mælken koger, tilsættes majsblandingen og der piskes kraftigt, til cremen tykner. Tag gryden af varmen og kom den færdigkogte creme op i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Lad den køle mens du bunden bliver færdig og pynten bliver forberedt.

Marcipanbånd
Ælt alle ingredienser sammen og ælt godt sammen
Pak det ind i husholdningsfilm og lad det køle i 30 minutter.

Fyld:
Skær dine bananer i skiver
Hæld Cointreau over dem og lad dem stå overdækket i køleskabet

Chokoladesnirkler
For at lave de fine chokoladecirkler skal chokoladen tempereres.
Tag 1/3 af chokoladen, hak den fint og hæld den i en skål. Det er vigtigt at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak den sidste 2/3 af chokoladen og smelt den over vandbad. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede chokolade i den stuetempererede skål lidt af gangen, og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Hvis al chokoladen ikke smelter, kan du komme lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen indtil det hele er smeltet.
Det er vigtigt, at du ikke smelter al chokoladen over vandbad, da chokoladen ellers bliver for varm. Hvis chokoladen når for høj en temperatur bliver den nemlig ikke blank og flot når det stivner.
Hæld den tempererede chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en savtakket spartel og skrab hen over den flydende chokolade ned langs med kageplasten. På den måde skraber du noget af chokoladen væk så der er tynde riller af chokolade tilbage på plasten.
Saml kageplastens to ender så chokoladen bliver formet som cirkler når den størkner. Stil kageplasten på frys i 5 minutter så chokoladen størkner.
Fjern langsomt kageplasten så du får dine fine chokoladecirkler ud. Nu er de klar til at komme på kagen.
Gem resten af den tempereret chokolade til kagens top.

Samling
Del din lagkagebunde i tre lige store dele.
Kom den øverste bund med bunden i vejret på dit serveringsfad, derefter vaniljecreme, og til sidst halvdelen af de friske bananer der har lagt i Cointreu og drys halvdelen bananchipsene ovenpå.
Kom herefter nummer 2 bund på og gør det samme med vaniljecreme og bananer.
Læg herefter den sidste bund på, og kom den resterende chokolade på toppen af den øverste bund.
Pisk herefter fløden stiv og smør kagen op med flødeskum så marcipanen sættes bedre fast. Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Rul din marcipan ud i et langt bånd og mål kagens højde og omkreds og skær marcipanen til. Rul den rundt om kagen.
Sæt små rosetter med flødeskum langs kanten og kom til sidst dine chokoladecirkler på, kom lidt flødeskum i midten af hver cirkel så de ikke ruller når du flytter kagen, kom en bananchips på og afslut med et styk skovsyre, og sådan har du min absolut yndlingsfødselsdagslagkage! ☺
Og til slut endnu et stort tillykke med de 70 år til ALT FOR DAMERNE!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Nadia
    20. oktober 2016 at 13:56

    Tak for nogle virkelig lækre kager, gode opskrifter og how-to videoer. 🙂

    Hvordan får du dit kageplast til at være fladt, når du laver Chokoladesnirkler?

    Mit kommer sammenrullet og vil ikke ligge faldt, har prøvet at lægge det under press, men det hjalp ikke.

    Håber du kan hjælpe mig.

    Venlig hilsen
    Nadia

  • Reply
    Pia Christiansen
    9. december 2016 at 19:03

    WAUW den lyder rigtig lækker og ja det gør alle dine andre opskrifter også, men tror jeg først skal prøve denne flotte lagkage 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.