CHEESECAKE MED RABARBER, LIME OG ESTRAGON!

mindre

Redskaber
Springform; Ø 24 cm
Kageplast eller bagepapir
Sprøjte af plastik ( kan købes på apoteket)

Cheesecake-bund:
200 g smør
400 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Fudge Chunks

Rabarber-curd:
2 blade Dr. Oetker Husblas
200 g rabarber , frisk eller frossen
½ dl vand
1 håndfuld frisk estragon (kan undlades)
160 g sukker
2 æg str. M/L
60 g smør

Cheesecake-creme:
4 blade Dr. Oetker Husblas
600 g flødeost naturel
Revet skal fra 3 ubehandlede limefrugter
150 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
3 dl fløde

Rabarber-gelé:
3 blade Dr. Oetker Husblas
200 g rabarber , frisk eller frossen
½ dl vand
80 g sukker

Pynt – kan tilpasses efter behov

Marengs-toppe:
50 g æggehvider str. M/L
150 g sukker

Pocherede rabarber:
1 rabarber , frisk eller frossen
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
3 spsk. vand

Tørrede rabarber:
1 rabarber , frisk eller frossen

Hvid krystalliseret chokolade:
50 g hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand

Rabarber-kaviar:
3 blade Dr. Oetker Husblas
4 dl smagsneutral olie
100 g rabarber , frisk eller frossen
¼ dl vand
40 g sukker

Cheesecake-bund

Smelt smørret ved lav varme. Knus digestive-kiks ved fx at komme dem i en frysepose og bank dem til smulder. Hæld de knuste kiks i en skål og bland med Fudge Chunks. Hæld smørret over og rør det hele godt sammen. Beklæd din springform med kageplast eller bagepapir i kanterne. Fordel kiksemassen i bunden af springformen og mas det ud til kanten. Sæt cheesecake-bunden på køl i ca. 10 min.

Rabarber-curd

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er dækket. Skyl de friske rabarber og hak dem i små tern. Hak den friske estragon fint. Hæld rabarber, vand, estragon og halvdelen af sukkeret i en gryde bring det i kog. Kog indtil rabarberne er møre. Pisk ved høj hastighed resten af sukkeret og æggene i en separat skål til en lys og luftig masse. Vend rabarber-estragon-siruppen i æggemassen med en dejskraber. Hæld massen tilbage i gryden og kog det under omrøring til det tykner og rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af din husblas, kom det i den varme masse og rør rundt indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret ud i cremen indtil det er smeltet.
Sæt din rabarber-curd i fryseren indtil den har fået en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast. Når din rabarber-curd er tyknet og har en cremet konsistens hælder du den ud over kiksebunden og stiller den i fryseren i ca. 30 min.

Cheesecake-creme

Læg husblas i blød koldt vand så bladene er helt dækkede. Pisk flødeost, limeskal, flormelis og vaniljesukker sammen. Pisk fløden let til den laver små toppe. Pas på at du ikke pisker for meget – den skal ikke piskes til flødskum. Klem vandet ud af husblassen og smelt den i en gryde ved lav varme. Tag en smule af den piskede fløde og bland den i den smeltede husblas. Vend derefter husblassen i resten af den piskede fløde. Det skal vendes ret hurtigt i fløden for at undgå at husblassen trevler. Vend derefter fløden i flødeosten med en dejskraber. Hæld massen i en sprøjtepose og fordel cheesecake-cremen i springformen. Start med at sprøjte ude fra kanten og ind mod midten så du undgår lufthuller og kanten bliver flot og skarp. Til sidst glatter du overfladen så rabarber-geléen bliver jævn og glat. Stil kagen i fryseren i ca. 30 min.

Rabarber-gelé

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er helt dækkede. Skyl dine rabarber og hak dem i mindre stykker. Kog rabarber, sukker og vand op i en gryde. Tag det af varmen og sigt det. Klem vandet ud af husblassen. Tilsæt husblassen til den varme masse og rør godt rundt. Lad massen køle i 10-15 minutter. Tag en spiseske og hæld forsigtigt geleen ud over kagen. På den måde rammer geléen forsigtigt cheesecake-cremen og danner ikke lufthuller. Stil kagen i fryseren i ca. 20 min. Så er den klar til at blive serveret.
Pynt efter behov

Hvis du gerne vil gøre mere ud af pynten på cheesecaken så læs med videre her. Du kan til- og fravælge pynten alt efter tid, lyst og behov.

Marengs-toppe

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme. Pisk æggehviderne luftige og hæld derefter sukkeret i lidt af gangen. Lad det piske yderligere 5-10 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt små toppe ud på et bagepapir. Lad marengstoppene stå ude i et kvarters tid så du undgår at de sprækker, når de kommer i ovnen. Bag marengstoppene i 1-1,5 time til de er tørre og sprøde. Lad dem køle af på en bageplade.

Pocherede rabarber

Tænd ovnen på ca. 100° C varmluft. Rens din rabarber og skær dem i stykker på ca. 4 cm. Hæld dem i et ildfast fad. Bland sukker, vaniljesukker og vand sammen og hæld det over de friske rabarber. Bag rabarberne i ovnen i 45-60 minutter eller indtil de er møre. Hold godt øje med at de ikke bliver smattede. Du kan med fordel lave dem sammen med tørrede rabarber – se tilberedningen i næste afsnit. Tag de pocherede rabarber ud af ovnen og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Tørrede rabarber

Sammen med de pocherede rabarber kan du også lave tørrede rabarber. De skal nemlig have ved samme ovntemeratur: 100° C varmluft. Tag en frisk rabarber og skyl den. Skræl tynde strimler med en gulerodsskræller. Kom strimlerne på en ovnplade belagt med bagepapir og bag dem i 45-60 minutter. Tag de tørrede rabarber ud af ovnen af lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Hvid krystalliseret chokolade (brug sukkertermometer)

Hak chokoladen. Bland sukker og vand i en gryde og lad det koge op. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen i sukkermassen. Når temperaturen når 130° C hælder du chokolade i og pisk kraftigt med en elpisker. Der danner sig nu krystalliseret chokolade. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Rabarber-kaviar

Læg husblas i blød i koldt vand så bladene er dækkede. Hæld olien i et glas og sæt det i fryseren i minimum 20 min. Det er vigtigt at olien er helt kold. Skyl rabarber og skær det i mindre stykker. Kog rabarber, vand og sukker op. Når det koger sigter du det. Tilsæt husblassen og rør godt rundt indtil husblassen er smeltet. Tag din sprøjte og sug rabarbermassen op i sprøjten. Tag olien ud af fryseren og dryp stille og roligt dråber af rabarbervæsken ned i glasset med olie. Sådan danner der sig rabarber-kaviar. Stil glasset med kaviar i køleskabet indtil kagen skal pyntes med kaviaren.

Pyntning af kagen

Du kan pynte din cheesecake præcis som du har lyst til. Hvis du gerne vil pynte den ligesom på billedet så start med at sætte marengstoppene på. Hæld derefter den hvide krystalliserede chokolade i en stribe langs midten. Pynt herefter med pocherede og tørrede rabarber og til sidst rabarber-kaviar. Som prikken over i’et kan du pynte kagen med skovsyre ligesom på billedet. Rigtig god appetit 🙂

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Marie
  5. april 2016 at 17:58

  Åh, den ser simpelthen så lækker og ikke mindst fin ud, Liv! 🙂

 • Reply
  Anne
  8. april 2016 at 12:56

  Man kan vel godt lave den færdig dagen før og opbevare på køl ? Skal man så vente med at pynte? og kan man lave pynten dagen før også?

  • Reply
   livmartine
   29. april 2016 at 9:13

   Pynten kan sagtens laves nogle dage før, hvis du blot opbevarer dem i lufttætte beholdere. Og ja vent med at komme pynten på til dagen den skal serveres 🙂

 • Reply
  Trine
  30. april 2016 at 22:38

  Den ser vildt god ud, jeg glæder mig til at prøve at lave den.
  Hvis jeg nu laver den dagen i forvejen, skal den så opbevares på frys eller i køleskabet?

  • Reply
   livmartine
   22. juni 2016 at 9:28

   Så ville jeg blot have den i køleskabet indtil den skal serveres, og så først pynte den lige inden servering 🙂

 • Reply
  Rabarbercheesecake – Den der ikke skal bages. – Madet Mere
  7. maj 2016 at 1:25

  […] cheesecake, for at se om folk ville lægge rabarber ovenpå eller bare gele, og så faldt jeg over Liv Martines version, hvor hun havde kommet et lag i midten med rabarbercurd. Jeg havde allerede købt ind, så jeg […]

 • Reply
  Emma
  14. juni 2016 at 11:45

  Hej Liv! Prøvede at lave kagen forleden og den blev så lækker! Nu overvejer jeg at lave den igen, bare i portionsstørrelse. Problemet er at jeg mangler plads i fryseren. Tror du at det kan lade sig gøre, blot at bruge køleskab? Det tager selvfølgelig længere tid…

  • Reply
   livmartine
   22. juni 2016 at 9:26

   Sagtens.. Den kan snildt laves i køleskabet, men som du selv skriver, så tager det bare lidt længere tid 🙂

 • Reply
  Emma
  15. juni 2016 at 10:31

  Hej Liv! Tror du at kagen kan lade sig gøre kun i køleskabet, eller skal det være i fryseren?

  • Reply
   livmartine
   22. juni 2016 at 9:25

   Sagens i køleskabet. det er blot fordi jeg er utålmodig at jeg bruger fryseren, da det går hurtigst 🙂

 • Reply
  Marie
  19. juni 2016 at 12:42

  Hej☺ generelt for dine kager, hvor mange dage før kan denne og kagerne med creme/mousse i laves?:)

  • Reply
   livmartine
   22. juni 2016 at 9:24

   Altså hvis du laver den og kommer i fryseren, så kan den laves et stykke tid i forvejen. Hvis du laver den og kommer den i køleskabet, så ville jeg max lave den en dag eller to i forvejen. Men altid først pyt kagen på dagen 🙂

 • Reply
  Rikke
  28. juli 2016 at 10:25

  Hej liv. Hvor kan jeg købe det der dr. Oteker fugde chunks? Evt et lidt mere normalt super marked?😃
  Skal prøve og lave din skønne kage i dag.

  • Reply
   livmartine
   10. august 2016 at 10:12

   Jeg har fundet dem flere gange i Føtex 🙂

 • Reply
  Monica Budek
  25. maj 2017 at 11:50

  Hej Liv.
  Jeg er ikke så glad for rabarber, så tænkte på om man måske kunne lave den med jordbær i stedet? Her tænker jeg mest på hvordan jeg mon så skulle lave laget inde i kagen, kan ikke lige huske hvad det hed? 🙂 🙂

  • Reply
   Liv Martine
   31. maj 2017 at 8:18

   Der udskifter du blot rarbarber med mængden på jordbær 🙂

 • Reply
  Katrine
  20. juli 2017 at 20:53

  Hej Liv,
  Har du erfaring med at fryse cheese cake ned? Kan det lade sig gøre eller er kagen bare ikke det samme som en frisklavet?

  • Reply
   Liv Martine
   28. august 2017 at 19:24

   Du kan lave den to dage før, men den skal være på køl, da geleen vil blive grim hvis du fryser den 🙂
   Evt kan man også lave cheesecaken uden gele, fryse den ned og så lave geleen dagen inden eller på dagen hvor den skal serveres.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.