Sprøde påskesmåkager med lime og rosapeber!

 

Redskaber:
Udstikker efter eget ønske

Småkagedej:
1 tsk. rosenpeber (kan undlades)
Revet skal fra 2 ubehandlede lime
150 g smør (stuetempereret)
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg str. M/L
1 pose Dr. Oetker Mandelmel
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

1. glasur til “baggrunden”:
450 g flormelis
3 pasteuriserede æggehvider
6 tsk. limesaft
Dr. Oetker konditorfarve

2. glasur til mønstre og navne:
150 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
2 tsk. limesaft
Dr. Oetker konditorfarve
Dr. Oetker Cupcake Miniperler
Småkagedej

Knus din rosenpeber og riv din lime på den fine side af et råkostjern. Ælt smør, hvedemel, flormelis, æg, mandelmel, vaniljeekstrakt, revet limeskal og rosenpeber sammen til en ensartet, glat masse. Pak dejen ind i plastikfolie eller i en plastikpose og sæt den 30 min. i køleskabet.
Tænd ovnen på 200° C varmluft.
Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud og udstik figurerne. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i 7-10 minutter. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

1. glasur til “baggrunden”

Pisk flormelis, æggehvide og limesaft let sammen. Kom glasuren i små skåle og tilsæt de ønskede farver. Jeg synes de fine pastelfarver passer rigtig godt til påske 🙂 Hvis du gerne vil have din glasur pastelfarvet skal du kun tilsætte en lille smule konditorfarve.
Den første glasur skal være ”baggrunden” på småkagerne. Fordel derfor glasuren på hele småkagens overflade. Det er vigtigt at småkagerne er kølet helt af inden du begynder at pynte med glasuren. Ellers vil glasuren smelte. Når du har farvet alle kagerne skal glasuren størkne helt.

2. glasur til mønstre og navne

Med den anden glasur kan du lave mønstre og skrive navne på småkagerne. Det er derfor vigtigt, at denne glasur er mere fast end den første. Pisk flormelis, æggehvide og limesaft sammen og fortsæt med at piske til den får en fast konsistens. Kom glasuren i små skåle og tilsæt de ønskede farver. Vær igen opmærksom på kun at tilsætte en lille smule farve hvis du vil have pastelfarver.
Form en sprøjtepose af bagepapir eller brug en frysepose. Vær opmærksom på at hullet skal være ganske lille så der ikke kommer for meget glasur ud. Kom glasur nr. 2 op i sprøjteposen og dekorer småkagerne med mønstre. Du kan også skrive navne på og bruge dem som bordkort til påskefrokosten 🙂 Til sidst kan du pynte småkagerne med krymmel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.