Jeg lagde et billede op af en nutella stjerne (som den så smukt hedder) på min Instagram, og mange har efterspurgt opskriften, så her er den 😀
Brøddej:
3 dl. mælk
50 g. gær
1 æg
1 spsk. sukker
80 g. stuetempereret smør
650 g. mel
Fyld:
ET GLAS NUTELLA (200-300 g.)
Pensling:
1 æggeblomme
1/2 dl. mælk
Brøddej:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg og sukker. Hæld herefter mel i og tilsæt den stuetempereret smør og salt. Ælt dejen til den er ensartet og glat. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter under et klæde, et lunt sted.
Opbygning:
Tænd ovnen på 200 grader traditionel varme. Lav fire lige store dejkugler. Rul hver dejkugle ud til en cirkel på cirka 25 centimeter.
Placer den første cirkel på en bradepande beklædt med bagepapir. Smør et lag nutella på (Hvis nutella’en er for hård kom den i mikroovnen et øjeblik) og lig cirkel nummer 2 på, og smør endnu et lag nutella ud. Læg cirkel nummer 3 ovenpå og smør det sidste lag nutella på, og lig nummer 4 og sidste cirkel på.
Læg en tallerken ovenpå og skær hele vejen rundt, så du får en helt rund kage.
Stil herefter et glas midt på kagen. Skær et snit fra glasset og ud til kanten; klokken 12, klokken 3, klokken 6 og klokken 9. Der er nu 4 stykker som hver skal deles til yderligere 4 stykker, så der i alt bliver 16 stykker.
Løft to sidestykker og vrid dem væk fra hinanden, 1 ¼ omgang, og pres stykkernes ender sammen.
Lad den hvile under et klæde i 20 minutter, pensl den og bag i 15-20 minutter.
God fornøjelse…..
Liv Martine
6 Comments
Bente
23. marts 2016 at 20:48Tusind tak for opskriften.
God påske!
livmartine
23. marts 2016 at 21:00Velbekommen og i lige måde 🙂
Henriette
24. april 2016 at 19:43Hej Liv. Ved du hvordan den er dagen efter man har bagt den? Mvh Henriette
livmartine
29. april 2016 at 9:11Nej jeg ved det ikke, men jeg tænker umiddelbart ikke der sker noget. Den er selvfølgelig bedst lige når den kommer ud af ovnen 😉
Sonia
29. juni 2017 at 7:36Hej Liv
Har du prøvet ovenstående med kanelremonce i stedet for nutella? Og hvis du har, kan du anbefale det? 🙂
Liv Martine
28. august 2017 at 19:20Jeps det har jeg og det smager fanatstisk!! 😀