LATIN AARHUS

Et lille indlæg omkring en af mine absolut ynglingsrestauranter i Aarhus. Jeg ELSKER mad, det er ikke kun kage der fylder mit glade madhjerte, men det er vitterligt alt slags mad.

Heldigvis deler min søde kæreste den samme passion og det resulterer i mange timer i vores køkken, og rigtig mange besøg på forskellige restauranter.

En restaurant der gang på gang gør mit madhjerte glad er Latin i Aarhus. Det ligger som navnet afslører i Latinerkvarteret. Der er den skønneste atomosfærre med køkken midt i restauranteten.

De skifter ofte menukort, så det er altid en ny oplevelse medmindre du spiser der lidt for mange gange (læs: ALT for mange gange). Du får tre retter for 275,-, fire retter for 340,- og fem retter for 405,- hvilket jeg synes er fabelagtige priser! Og det skal siges, at jeg lover, at du bliver mæt på 3 retter.

Jeg skal altid have muslingerne til forret, der findes ingen steder i Aarhus der kan servere en omgang muslinger som Latin kan. Mums….. Hvis man ikke er til hele tre retter, så vælg muslinger som hovedret med deres hjemmelavet fritter og hjemmerørt chilimayo! Mmh mmh mmh….

Hovedretten var denne gang virkelig skøn. Bøf bearnaise.. Det mørreste stykke kød, de mest sprøde fritter og den mest luftige bearnaise!

Jeg er altid ekstra spændt på desserten! Millefeullies – dessertens navn betyder på fransk “De tusinde lag”, der var dog ikke tusind lag, men to ekstremt lækre lag. Den bestod af sprøde butterdejsbunde, lemon curd, hvid chokolade ganash, rødbede og en fed creme fraishe is! Virkelig lækker – jeg elsker når desserter ikke bliver for tunge. Denne var virkelig let og lige til at spise…!

Til slut et fransk ostebord, jeg er kæmpe fan af ost, så en afslutning med ost er et klart valg for mig! 😀

Derudover har de et super fedt vinkort, jeg er ikke en ørn til vine, men jeg lover, at der er lidt af hvert.

Så er du i Aarhus og ikke lige ved hvor du skal spise, så er Latin en fantastisk løsning! 🙂

 

mads

I fuld gang med muslingerne, som alle burde bestille til forret!

muslinger

Hvidvinsdampede blåmuslinger med hvidløg og fløde

bøf

Bøf af ribeye med sauce bearnaise, fritter og salat

dessert

Millefeullies med hvid chokolade ganache, rødbede og lemoncurd

oste

Udvalg af franske råmælksoste

 

God fornøjelse!

 

Liv Martine

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.