Øvelse gør mester! Jeg er en nød til at bage brød (til jer der så bagedysten kan hvis kun give mig ret i det) men der er påskeferie, og jeg har valgt at kaste mig ud i at bage lidt grovepølsehorn med kyllingpølser og wasabinødder. Det lykkedes langt bedre end forventet, og de smager efter min mening fantastisk.
De er lavet med grahamsmel, havregryn og kyllingepølser, så lidt sunde er de da 🙂 God fornøjelse…
20 stk. mini pølsehorn
Dej:
50 g. gær
2 æg
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
4 dl. lunken vand
2 spsk. olie
150 g. grahamsmel
150 g. havregryn
600 g. hvedemel
Fyld:
10 kyllingepølser
Pensling:
1 æggeblomme
½ dl. mælk
Wasabi nødder
Tænd ovnen på 225 traditionel varme. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, sukker, grahamsmel og havregryn og rør sammen. Tilsæt hvedemel, olie og salt. Det er vigtigt at man ikke kommer olien og gæren direkte ned i gæren, da olie indkapsler gærcellerne og saltet nedbryder.
Ælt massen godt sammen, hvis den er for klisteret tilsæt evt. lidt mere mel.
Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Herefter deles den i 2 og rulles ud til en cirkel på et meldrysset bord. Hver cirkel skæres i 10 trekanter.
Skær kyllingepølser i halve og rul herefter dejen om kyllingepølsen.
Stil pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i yderligere 15 minutter.
Pensl dem med en blandingen af æggeblomme og mælk, og drys med hakket Wasabi nødder.
Bag dem til de er gyldne, mellem 15-20 minutter.
No Comments