Spandauer og frøsnapper! - Liv Martine

Spandauer og frøsnapper!

IMG2616_srcset-large

Ingredienser:

Grunddej:
Alle ingredienser skal være iskolde. Sæt det på køl inden du går igang – gerne dagen i forvejen.

  • 225 g. KOLDT vand
  • 60 g. KOLDT sukker
  • 3 KOLDE æg
  • 45 g. KOLDT gær
  • 600 g. KOLDT mel
  • 20 g. KOLDT salt
  • 60 g. stuetempereret smør
  • Ca. 500 g. smør (Vej din dej, halvdelen af dejens vægt er det gram smør, du skal bruge)

Borgmestermasse med lakrids:

  • 100 g. marcipan
  • 100 g. sukker
  • 100 g. stuetempereret smør
  • 50 g. lakridspulver

Hindbærmarmelade:

  • 200 g. frosne hindbær
  • 75 g. sukker
  • 1 citron
  • 2 tsk. melanin

Vaniljecreme:

  • 50 g. sukker
  • 500 g. sødmælk
  • 40 g. maizena
  • ½ vaniljestang
  • 50 g. æggeblommer

Royal icing:

  • 150-200 g. flormelis
  • 1 æggehvide

Chokoladecirkler:

  • 200 g. mørk Callebaut-chokolade (eller anden god chokolade)

Desuden:

  • Mandelflager og friske hindbær til pynt

Fremgangsmåde:

Grunddej:
Tilsæt vand og gær og rør det godt ud. Tilsæt derefter sukker og æg. Kom derefter melet på, smørret og til sidst salt og rør rundt. Lad det ælte på røremaskinen, så dine hænder ikke afgiver varme til dejen.
Bank det ud på bordet, så det er en kvadrat. Gør det samme med smørret og bank det ned i dejen. Tag derefter kanterne og bank ind. Pas på dejen ikke laver et lag allerede dér. Rul den første gang (behøver ikke så meget som de næste to gange).
Sæt derefter på køl.
Rul ud igen, denne gang lidt mere. På køl igen.
Rul ud sidste gang og på køl igen.
Hvis den begynder at flække, lad den hvile.

Borgmestermasse med lakrids:
Ælt marcipan, sukker og lakridspulver. Tilsæt til sidst smørret.

Tag den anden halvdel af dejen og rul ud. Skær dem så lige som muligt – 9×9 cm. Kom lidt borgmestermasse på og lad dem hæve i en time cirka. Husk at lægge et viskestykke hen over dem og forstøv dem med en forstøver, så det hele tiden er fugtigt, da hævningen ellers vil stoppe.

Hindbærmarmelade:
Kog dine hindbær ned, når de er kogt ned tilsæt sukker. Lad det koge op, tilsæt herefter melanin sammen med en spsk. sukker. Riv citronen deri og tilsæt ligeledes saften fra citronen. Kom den i en frysepose og så på køl.

Vaniljecreme:
Bland sukker, vaniljekorn og majsstivelse og pisk det godt med 100 g. sødmælk. Tilsæt til sidst æggeblommerne. Kog de resterende 400 g. sødmælk op og tilsæt derefter majsblandingen.
Pisk kraftigt i nogle sekunder indtil cremen tykner, kom den i en pose (PAS PÅ DEN IKKE SKILLER!) og på køl.

Royal icing:
Pisk flormelis og æggehvider sammen til det har den rette konsistens.

Chokoladecirkler:
Temperer din chokolade. Smør derefter et tyndt lag chokolade på et stykke kageplast. Tag din spartel og træk fra den ene ende af kageplasten til den anden ende, så der i chokoladen kommer tynde striber. Fold kageplastet med chokoladen rundt, så de danner små runde cirkler og kom i en af dine runde forme og i fryseren.
Hvis du har tempereret dem korrekt, kan du nu tage dem ud af fryseren og forsigtigt fjerne kageplasten og du har de fineste chokoladecirkler.

Samling:
Når dine spandauere er hævet i cirka en time, kommes der en lille teske syltetøj ovenpå borgmestermassen. Derefter vanilje creme og til sidst drys med lidt mandelflager. Bag dem ved 210 grader i alm ovn i ca. 12 minutter.
Lad dem køle. Når de køler, lav din royal icing.
Når de er kølet af, lav striber med icing og sæt din chokolade cirkel i midten og et eller to hindbær alt efter smag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.