Hans og Gretes pandekagehus - Liv Martine

Hans og Gretes pandekagehus

IMG4766_srcset-large

 

Honningkage:

  • 300 g. honning
  • 225 g. brunfaring
  • 225 g. smør
  • 2 små æg
  • 775 g. mel
  • 3 tsk. stødt ingefær
  • 3 tsk. kardemomme
  • 2 appelsiner – skallen
  • 2 citroner – skallen
  • ½ tsk. salt
  • 3 tsk. natron

Mini pandekager:

  • 4 ½ dl. mælk
  • ½ dl. øl
  • 130 g. rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 130 g. smør
  • 100 g. mel (cirka)
  • Skallen af 2 citroner
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. ingefær
  • 6 store æg

Bolchestolper:

  • 450 g. sukker
  • 125 g. druesukker
  • 1 dl. vand
  • Rød farve
  • Hvid farve
  • Pebermyntearoma

Isomalt vinduer:

  • 200 g. isomalt

Royal icing til vinduer:

  • 1 bæger past. æggehvider
  • 300 g. flormelis

Fremgangsmåde:

Honningkage:
Varm honning, brunfarin og smør op. Når det er smeltet sammen tilsættes alle krydderierne, samt appelsin- og citronskal og natron. Det bobler nu op. Når det er rørt ud, stilles den kort på køl.
Gør melet klar og ælt det hele sammen på en maskine og sæt enten i køleskab i 30 min, eller i fryseren i cirka 15 min, og så er den klar.

Mini pandekager:
Bland alle ingredienser sammen på nær mel, når du er klar piskes melet i. Pisk indtil der ikke er flere klumper i. Et fif er at sigte melet deri.
Når du synes massen er tilpas laver du dine pandekager.
Nu skal du stikke dem ud med en lille rund udstikker, så du får mini pandekager til dit pandekagehus.

Bolchestolper:
Kog sukker, druesukker og vand op. Når temperaturen rammer 160 grader tager du den af blusset.
Hæld en portion bolchemasse på hver sin side af bolchemåtten og kom henholdsvis hvid og rød farve i, samt smagsaroma.
Arbejde nu massen med dine spartler, så massen får luft og hurtigere køler af. Dette gør at din bolche bliver sprøde og knasende.
Når massen er således at du kan røre ved den (et fif er at vaske dine hænder i koldt vand inden du går i gang), skrækker du mere luft i dem. Til sidst sætter du dem sammen og twister dem lidt, så de får et flot stribede mønster.
Skær dem ud og du har dine bolchestolper.

Isomalt vinduer og samling:
Smelt isomalten. Lav dine vinduer ved at hælde dem ned i hullerne der er lavet til vinduer og hold isomalten varm, så den er klar til at samle huset 

Royal icing til vinduer:
Rør ingredienserne sammen med et piskeris indtil konsistensen er passende.

Opbygning:
Skær din skabelon ud i tyk pap så den er klar. Rul dejen ud og skær den ud efter skabelon. Bag dejen i 200 grader varmluft i 5-8 minutter.
Smelt isomalten og hæld i hulerne så det danner en kuppel og ligner vinduer. Kom dine vingummihjerter på.
Pynt vinduerne med royal icing. Kom pandekagerne på taget med isomalt som lim.
Sæt huset sammen med isomalt ved at dyppe siderne deri. Dyp dine bolchestænger i isomalten og sæt fast på huset og tadaaa har du dit Hans og Grete pandekagehus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.