Chokolade cupcakes med mandelkrokant og skyr-frosting!

12767680_10154064201633319_1239013440_n

Så er der opskrift på svampede chokolade cupcakes..

Jeg synes sagtens, at den kan stå alene, men hvis du vil gøre den lidt mere lækker og du har lidt mere tid i køkkenet, så kast dig over mandelkrokant og skyr frosting dertil!

Muffinsformene er SPISELIGE og et helt nyt produkt fra Dr. Oetker. Jeg er vild med ideen!

God fornøjelse 🙂

Chokoladedejen
2 æg str. M/L
180 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
90 g mørk chokolade
95 g smør (stuetempereret)
135 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
130 ml mælk
½ tsk. salt , gerne flagesalt
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Milk (100 g)
Dr. Oetker Spiselige muffinforme eller almindelige muffinforme

Mandelkrokant
50 g sukker
2 poser Dr. Oetker Smuttede Mandler (100 g)

Frosting og pynt
160 g smør (stuetempereret)
200 g flormelis
1 spsk. citronsaft
100 g flødeost
30 g skyr
Dr. Oetker konditorfarve
Dr. Oetker Cupcake Miniperler

Chokoladedejen
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver hvidt og luftigt. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Lad det afkøle let og rør det i æggesnapsen. Sigt mel, kakao og bagepulver i dejen. Tilsæt mælk og salt og vend det hele godt rundt. Vend Chocolate Chips i dejen. Du kan få Chocolate Chips i både Dark, Milk og White. Her har jeg brugt milk, men du kan sagtens bruge en af de andre eller en blanding af alle tre. Fordel dejen i spiselige muffinforme. Hvis du ikke har spiselige muffinforme kan du selvfølgelig også bruge almindelige muffinforme af papir.
Bag dine cupcakes i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Nu har du lækre chokolademuffins, der faktisk kan serveres som de er. Hvis du gerne vil tilføje mandelkrokant og frosting så følg med her:

Mandelkrokant
Kom sukker og mandler på en pande. Varm forsigtigt op ved lav varme. Når sukkeret er smeltet og mandlerne er vendt i den smeltede sukker hælder du mandlerne ud på et stykke bagepapir og lader dem køle helt af. Hak mandlerne.
Tag dine afkølede muffins og skær et kegleformet hul i midten. Kom mandelkrokant i. Skær spidsen af keglen, så du har et lille låg, som du dækker mandelkrokanten til med. Nu er dine muffins klar til frostingen:

Frosting og pynt
Pisk smørret og tilsæt flormelis lidt af gangen under konstant piskning. Fortsæt med at piske indtil massen bliver hvid. Tilsæt citron, flødeost og skyr og pisk massen en sidste gang. Nu skal du pynte dine kager med frosting. Du kan smøre frostingen på kagen med en smørekniv eller fylde frostingen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjte den ud på kagen. Hvis du gerne vil lave roser med farvet frosting som vist på billedet, så følg vejledningen her:
Tag en skål og kom 10 spsk. frosting i. Bland den ønskede konditorfarve i frostingen. Tag en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Kom først den farvede frosting ned i posen langs siderne. Herefter kommer du den hvide frosting ned i midten af posen. På den måde får du et super fint farvespil. Den første lille del af frostingen vil være meget farvet. Start derfor med at sprøjte en lille smule af frostingen ud på noget papir. Herefter starter du fra midten af kagen og sprøjter langsomt frostingen ud i en cirkel, så du får en fin rose. Pynt med mini-perler.

Tips og tricks
Hvis du skal have dine kager med på tur kan du undlade frostingen. Så får du i stedet lækre chokolademuffins, der er lettere at transportere. Gem gerne nogle Chocolate Chips til at drysse ovenpå kagerne lige inden de bages i ovnen. På den måde får du flotte muffins med chokoladestykker på toppen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Camilla Lippert
    29. februar 2016 at 13:41

    Jeg glæder mig så meget til at prøve denne frosting, Jeg synes tit det skiller for mig, men med denne vejledning, burde det være lige til at gå til.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.