Årets julekage (glutenfri)

Mandelbunde
200 g. mandler
4 æggehvider
170 g. rørsukker

Fremgangsmåde
Nødderne ristes på panden og blendes bagefter. Pisk æggehviderne sammen med sukkeret. Der tilsættes nu de stiftpiskede æggehvider i nøddeblandingen.
Halvdeles af massen fordeles i en kagering og bages i 12 minutter ved 200 grader varmluft. Mens den er i ovnen laver du din kanelkaramel.


Kanelkaramel
1 dåse kondenseret mælk
80 g. brun farin
80 g. smør
3 tsk. kanel

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne op i en gryde og kog det op. Rør hele tiden i massen (HELE TIDEN, ellers brænder den på). Når den får en gylden farve og tykner tager du den af blusset.
Tag nu din første bund ud og hæld karamellen udover og kom det sidste af din nøddebund oven på karamellen og bag yderligere i 20 minutter.
Gem lidt af karamellen til pynt senere – stil det gerne på køl.


Lyse mandelbunde
2 æg
100 g. sukker
½ vaniljestang
50 g. kartoffelmel
50 g. mandelmel
1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen med sukkeret og vaniljen til det er hvidt og luftigt. Hvert fald 10 minutter. Vend herefter kartoffelmel, mandelmel og bagepulver i. Husk at sigte det. Kom det i den kagering.
Bages ved 150 grader varmluft i cirka 10-12 minutter. Lad bunden køle.


Æblegrød
200 g. æbler
50 g. Smør
1 dl. Vand
100 g. Sukker (smag dog til, da det kommer meget an på æblernes surhed.
½ Vaniljestang
Contreau

Fremgangsmåde
Skræl dine æbler og fjern kernehuset. Skær dem i tern. Smelt smør og tilsæt vand. Kom herefter æblerne i og lad dem stå ved middelvarme i en halv time. Tilsæt herefter sukker og vaniljen og smag til med contreau. Sæt på køl.


Æblemousse
4 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
2 dl skyr
150 g. sukker
1 dl frisk æblejuice
7 ½ blade husblas
1 citron

Fremgangsmåde
Lig husblassen i blød i koldt vand. Kom dine æbler i en juicepresser sammen med din citron. Der skal blive cirka 1 dl, og kom det i en gryde og varm det op indtil det koger. Kram vandet fra og smelt husblassen sammen med æblejuicen og afkøl det. Sæt din skyr, cremefraiche og sukker over og pisk langsomt sammen, så alt sukkeret opløses. Pisk fløden op, men ikke for meget. Vigtigt at den ikke bliver pisket for meget! Rør æblejuicen i yoghurt-blandingen i en tynd stråle og rør hurtigt. Vend til sidst flødeskummet i, sammen med frisk citronskal. Den er nu klar til at blive hældt i formen.


Chokoladetop
200 g. chokolade
100 g. smør

Fremgangsmåde
Hak chokoladen og smelt det sammen med smør ved lav varme.


Kandiseret æbler
3 små æbler
225 g. sukker
65 g. druesukker
½ dl. vand
Rød pastafarve

Fremgangsmåde
Start med at varm din sukker, druesukker og vand op til 160 grader og tilsæt rød farve. Tag derefter dine æbler, og dyb dem i bolchemassen og stil dem på køl.


Sådan samles kagen
Saml kagen ved først at tage din mandel/kanel bund i bunden af din kagering (husk kageplast). Kom herefter æblegrød oven på bunden og hæld halvdelen af din æblemousse i. Derefter en din mandelbund, og igen samme proces; æblegrød og efterfølgende æblemousse og stil den på køl i 1,5-2 timer.

Lav nu dine chokolade cirkler. Temperer din chokolade. Hvis du ikke har gjort det før, vil jeg anbefale at gøre det i en mikroovn, da det er super nemt og mindre tidskrævende.
Hak din chokolade. Jeg vil anbefale enten at bruge Valhrona eller Callebaut. Det er lidt dyrere, men langt bedre!

Kom din chokolade i en plastik skål. Den må helst ikke tage for meget varme af mikroovnen. Start først med 30 sekunder, og rør rundt. Derefter 20 sekunder af gangen, og rør rundt. Hold hele tiden øje med temperaturen. Den skal lande på 32 grader for at chokoladen bliver blank og har knækket, når man spiser det.

Når din chokolade er korrekt tempereret tager du et stykke kageplast og smøre ud på med en spartel. Så tager du din spartel med riller og trækker fra den ene ende af kageplasten til den anden. Fold det rundt og kom det i en glas der har den rette diameter.

Tag nu resten af din karamel du har stillet på køl tidligere og tril små kugler i forskellige størrelser.

Lav nu dine kandiseret æbler.

Når din kage har sat sig på køl, skal du først lave chokolade toppen. Når den er lavet og hældt på kagen som sidste lag, stil den på køl yderligere indtil chokoladetoppen er størknet.
Derefter skal du have en chokoladekant rundt om kagen.

Temperer din chokolade akkurat på samme måde som du gjorde med dine snirkler. Mål et stykke kageplast så det har samme omkreds som kagen. Når din chokolade er klar, smør den ud på kageplasten med en spartel og kom det rundt om kagen og stil den på frys i 5 minutter.

Tag derefter kagen ud og tag kageplasten af. Pynt kagen med dine æbler, dine chokoladesnirkler, dine karamelkugler og drys til sidst med guldstøv.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.