Teboller med frisk birkesaft og honning - Liv Martine

Teboller med frisk birkesaft og honning

IMG0755_srcset-large

Ingredienser

40 g. gær
2 ½ dl. birkesaft
2 æg
80 g. honning
600 g. mel
150 g. stuetemperet smør
1 knivspids salt

 

Fremgangsmåde

Birkesaft, gær, æg og honning blandes sammen.
Melet kommes ovenpå massen, og ovenpå melet kommes smøren og saltet. Det er vigtigt, at det ikke kommer ned til gæren, da salt nedbryder gærceller, og smørret indkapsler gærcellerne, så altid kom smør og salt ovenpå melet og derefter ælt.
ÆLT MED DINE HÆNDER, ikke en ske eller maskine. Du har ingen føling med dejen.
Pas på ikke kommer for meget mel i af gangen. Dejen skal kun lige sidde sammen.
Tænd ovnen på 200 grader. Lav dine 12 boller. De skal cirka veje 65 gram. Kom et varmt fugtigt klæde over honningbollerne og lad dem hæve til de har dobbelt størrelse
Pensel med æg og vand. Hvis der fortsat er tråde i din æggemasse kom en lille smule salt ved.

Bag bollerne indtil de er færdige, cirka 10 minutter men kig på dem og se hvornår det er gylden brune. Hvis du ikke vil have at de hæver sammen under bagning, så bag 6 boller af gangen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.