Små kager med syltede tomater

IMG0711_srcset-large

Chokolademazarinbund

Dej 1 – Chokoladesandkage

½ vaniljestang

150 g. stuetempereret smør

150 g. sukker

3 stuetempererede store æg

80 g. æggeblommer

120 g. hvedemel

4 spsk. Kakao

 

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud derfra. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk smør, sukker og vanilje til det bliver luftigt. Kom æg og æggeblommer i en skål og rør dem sammen. Pisk forsigtigt æggene og æggeblommerne i lidt af gangen. Sigt melet og kakaoen forsigtigt deri og rør indtil massen er ensartet.

 

Dej 2 – Chokolademazarinmasse

200 g. ren rå marcipan

150 g. sukker

80 g. stuetempereret smør

1 stuetempereret stort æg

60 g. mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt smørret i lidt af gangen. Tilsæt nu æggene lidt af gangen. Smelt chokoladen over et vandbad og lad det køle en smule. Ælt det så sammen med chokoladen, enten med hænderne eller en spartel.

Bland nu de to deje sammen indtil massen er ensartet. Tag en bageplade og kom bagepapir derpå. Sæt den firkantet kageform på og sprøjt med bagerspray og hæld så kagen deri. Sørg for at den er ligeligt fordelt. Kagen bages på alm. ovn på 200 grader i cirka en halv time.

 

Chokolade ganache

100 g. mørk chokolade

1 dl. fløde

Skallen af 1 citron

 

Fremgangsmåde

Varm fløden op til lidt under kogepunktet.Hæld det over chokoladen og citronen, lidt af gangen og lad det hele smelte sammen.Kom på køl med det samme. (Læg folie henover, som rører ganachen. På den måde dannes der ikke kondens. Eller kom den i en frysepose (det går lidt hurtigere)).

Når ganachen er helt gennemkold piskes den kort, PAS PÅ DU IKKE PISKER FOR MEGET. Så skiller den.

 

 

Grønne syltede tomatmousse

9 blade husblas

4 dl piskefløde

200 g. sukker

700 g. grønne syltede tomater

4 past. æggeblommer

½ vaniljestang

 

Fremgangsmåde

Udblød husblassen i koldt vand i minimum 15 minutter. Skrab kornene ud af vanilje stangen og mas det med lidt sukker. Pisk æggeblommer sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljen. Kog de grønne syltede tomater ned med halvdelen af sukkeret. Blend dem med en stavblender og kog videre. Kom det gennem en si. Klem vandet ud af husblassen og tilsæt i den varme tomatmasse. Pisk fløden stiv. Vend æggesnapsen sammen med fløden. Vend en tredjedel af massen i tomatmassen, indtil massen er fin og ensartet, kom derefter tomatmassen tilbage i fløden.

 

Citrongelé

½ dl. citronsaft (cirka 2 citroner)

½ dl. vand

50 g. sukker

2 blade husblas

 

Fremgangsmåde

Sæt husblassen i blød i minimum 10 minutter.
Press saften ud af citronerne og kom i en gryde.
Tilsæt vandet.
Kog citronvandet op og tilsæt husblas.
Si citronvandet ned i sukkeret.
Rør i det indtil massen bliver lidt tykkere.

 

 

Sådan sætter du kagen sammen

Bag chokoladekagen først. Lav din chokolade ganache og kom på køl. Når din chokoladekage er færdig og der er blevet stukket 12 bunde ud, med en af dine forme, koges de grønne syltede tomater ned sammen med sukkeret og moussen gøres klar. Tag ganachen ud og pisk den kort.
Gør formene klar med kageplast. Stik et hul i chokoladebundene og kom chokolade ganachen deri. Kom chokoladebundene i formen. Kom moussen i en sprøjtepose og sprøjt ned i formen.
Kom på køl. Mens den er på køl, lav citrongelé. Hæld til sidst citrongelé øverst i formene og kom på køl igen.
Forbered 6 skiver skive frisk citron og halver dem, 12 blade frisk citronmelis, pisk 2 dl. flødeskum og lav chokoladespåner fra en chokoladeplade.
Når gelen har sat sig kommer flødeskummen op i sprøjteposen og du laver en lille roset på midten. Sætter den halv citron skive derpå sammen med et blad fra citronmelissen og lidt chokoladespåner og bom har du en total lækker sensommer kage, med de tomater som sandsynligvis var endt i kompost

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.