Mørdej
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. smør
1 æg
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienser sammen til den har en enstartet masse og kom i køleskabet i 30 minutter. Der er enten til en stor tærte eller til 8 små tærter. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
Rul derefter dejen ud og tryk dem forsigtigt ned i dine tærteforme. Stik derefter huller med en kniv i bunden af tærten og bag den i cirka 12 minutter, indtil de er gylden brune.
Saltkaramel
100 g. sukker
1 dl. fløde
2 tsk. flagesalt (enten Læsøsalt eller Maldon)
Fremgangsmåde
Smelt sukkeret til det har en gylden farve. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt derefter fløden. Det var koge meget op, så pas på! Bliv ved med at røre indtil massen er ensartet og tilsæt salten.
Jo længere tid du koger karamellen, jo hårdere vil den blive. Karamel kan testet ved, at du tager et glas med koldt vand og kommer en dråbe karamel derned i. Sådan tester du din konsistens.
Lad din karamel afkøle et par minutter og kom dem derefter i bunden af dine bagte tærter og stil på køl.
Citron mousse
2 dl. skyr
1 dl. creme fraiche
2 dl. føde
100 g. sukker
2 citroner
2 blade husblass
Fremgangsmåde
Sæt din husblas i blød i koldt vand. Sæt din skyr, creme fraiche og sukker til langsomt at piske indtil sukkeret er opløs. Riv citron skal i massen.
Pres saften ud af dine citroner og sæt dem i kog. Smelt husblassen heri og stil den på køl.
Pisk fløden, ikke for meget, kun lige til den danner toppe. Når citronmoussen er kølet ned til omkring 30 grader tilsættes den i skyr blandingen i en tynd sråle. Vend herefter flødeskummen i og hæld det i dine tærter, og stil på køl.
Pynt herefter dine kager efter smag, Jeg valgte forskellige bær og blommer ude fra haven.
No Comments