Doughnuts dej
300 g. hvedemel
50 g. smeltet smør
1 dl. mælk
25 g. gær
1 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. revet citronskal
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
Chokolade glace
100 g. sødmælk
120 g. sukker
140 mørk chokolade
2 ½ blade husblas
125 g. gele
Lidt salt
Lakridsmarcipan crumble og stjerner:
50 g. marcipan
Marcipan pulver
Lidt citronskal
Fremgangsmåde
Dej
Varm smørret op og tilsæt mælken
Kom gæren i og derefter tilsæt æg og sukker
Tilsæt melet og de sidste krydderier, samt citronskal.
Chokolade glace
Varm mælken op med sukkeret.
Husblas smeltes i, og hældes over i chokoladen.
Hældes over i en høj beholder.
Tilsæt farve og blend med stavblender, og til sidst tilsættes geléen og blend.
Afkøles til ca. 30 grader
Dyb dine doughnuts i glacen, husk at dine doughnuts skal være kolde.
Lakridsmarcipan crumble og stjerner
Bland alle tre ingredienser sammen
Skær det i mindre stykker
Tag lidt af dejen og tryk 6 stjerner ud
Bred dem ud på et stykke bagepapir og bag dem sprøde i 5 min ved 200 grader
Lad dem køle af og knus dem til crumble
Farv dem guld
Kom dem ovenpå dine stjernedoughnut og tadahhh, har du de fineste doughnuts med stjernenøkker.
No Comments