Mini doughnuts - Liv Martine

Mini doughnuts

IMG1494_srcset-large

Doughnuts dej

300 g. hvedemel

50 g. smeltet smør

1 dl. mælk

25 g. gær

1 æg

4 spsk. sukker

2 spsk. revet citronskal

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

 

Chokolade glace

100 g. sødmælk

120 g. sukker

140 mørk chokolade

2 ½ blade husblas

125 g. gele

Lidt salt

 

Lakridsmarcipan crumble og stjerner:

50 g. marcipan

Marcipan pulver

Lidt citronskal

 

Fremgangsmåde

 

Dej

Varm smørret op og tilsæt mælken

Kom gæren i og derefter tilsæt æg og sukker

Tilsæt melet og de sidste krydderier, samt citronskal.

Chokolade glace

Varm mælken op med sukkeret.

Husblas smeltes i, og hældes over i chokoladen.

Hældes over i en høj beholder.

Tilsæt farve og blend med stavblender, og til sidst tilsættes geléen og blend.

Afkøles til ca. 30 grader

Dyb dine doughnuts i glacen, husk at dine doughnuts skal være kolde.

 

Lakridsmarcipan crumble og stjerner

Bland alle tre ingredienser sammen

Skær det i mindre stykker

Tag lidt af dejen og tryk 6 stjerner ud

Bred dem ud på et stykke bagepapir og bag dem sprøde i 5 min ved 200 grader

Lad dem køle af og knus dem til crumble

Farv dem guld

Kom dem ovenpå dine stjernedoughnut og tadahhh, har du de fineste doughnuts med stjernenøkker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.