Mini blomsterkager - Liv Martine

Mini blomsterkager

smkager_srcset-large

MINI BLOMSTERKAGER

Mørdej

750 g. hvedemel

250 g. flormelis

375 g. smør

2 ½ æg

Mazarinmasse

400 g. marcipan

125 g. sukker

75 g. smør

2 store æg

Blåbær creme

375 g. blåbær

5 spsk. sukker

2 vaniljestænger

3 tsk. majsstivelse

375 g. flødeost (enten philadelphia eller mascarpone)

5 spsk. sukker

4 citroner

250 g. fløde

Chokolade blade

300 g. god chokolade

Spiseligt guld spray

 

Fremgangsmåde

Mørdej

Ælt alle ingredienser kort sammen til en ensartet masse med hænderne

Stil på frys i 15 min i 3 poser

Rul dejen ud og udstik med blomsterudstikkeren

Kom dem i din mini muffins forme. Husk kun at bruge hver anden, da bladene skal stikke ud over, så de får en mere livagtig effekt.

 

Mazarinmasse

Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne

Ælt smørret i lidt af gangen

Ælt ligeledes æggene i lidt af gangen.

Kom en lille portion i bunden af hver blomst

Bag dem på 170 grader varmluft i cirka 15 min (til de er let gyldne)

Afkøl dem og drys derefter en lille smule flormelis igennem en sigte over dem.

 

Blåbær creme

Kog blåbær sammen med saft fra 2 af citronerne inkl. skal, sukker og vaniljesukker indtil bærrene er møre – brug evt. en stavblender hvis bærrene fortsat er for store.

Rør majsstivelsen sammen med lidt vand og tilsæt blåbærmassen

Kog igen kort op og køl af i 3 poser i fryseren.

Pisk flødeosten sammen med den resterende sukker og de sidste to citroner og skal derfra.

Pisk sammen med blåbærmassen indtil den bliver cremet.

Pisk fløden og vend den sammen med blåbærmassen.

Kom blåbærmassen sammen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Sprøjt hver blomst, så der danner sig en rund kugle, som forestiller blomstens midte.

 

Chokolade blade

Tempererer din chokolade

Når din chokolade er tempereret tag en spids lille kniv og dyb den i chokolade

Derefter kom på dit kageplast i en forholdsvis hurtigt bevægelse. Lav først 25 og kom dem derefter i en form, så de får et ensartet buk

Gør efterfølgende det samme med dine sidste 25 blade

Kom dem på køl, så de får et kuldechok.

Hvis de er tempereret korrekt, vil de ligeså nemt falde af kageplasten og holde formen når du tager kageplasten ud af formen.

Tag nu din spray og spray halvdelen af bladet, så det får et strejf af guld.

Læg forsigtigt et blad på hver af dine blomster, så det ligner at der er fløjet et blad fra blomsten og landet ovenpå den.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.