Kaffebund
175 g smør
175 g mørk chokolade (hakket)
4 æg
250 g sukker
5 spsk. espresso
2 tsk. vanilje
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Revet appelsin skal fra 1 appelsin
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader.
Smelt smør og chokolade sammen og tilsæt espressoen.
Pisk æggene sammen med sukker og vanilje.
Pisk chokoladesmørret i.
Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.
Fyld dejen i en rund form, og bag i cirka 35-40 min.
Tag formen af og stil kagen på køl.
Skær toppen af med en filetkniv, så du har en lige bund.
Nougatcreme
6 dl piskefløde
300 g nougat
1 tsk. espresso kaffe
Fremgangsmåde
Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde.
Lav kaffen og rør den i nougatblandingen.
Sæt nougatblandingen på køl.
Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatcremen deri når den er gennemkold.
Appelsinbund
3 økologiske appelsiner
150 g mandler
150 g smør
4 æg
360 g sukker
360 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl mørk rom
Fremgangsmåde
Kog appelsinerne med skræl i rigeligt vand i ca. 1 time.
Køl den af og blend den til en jævn masse sammen med mandlerne.
Smelt smørret ved middel varme og lad det svale lidt.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt og tilsæt appelsin-mandelmassen og det smeltede smør.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det sammen og rør til sidst rom i.
Fordel dejen i formen i et jævnt lag.
Bag bunden ved 175 grader varmluft i 50-60 min.
Befri bunden fra formen.
Lad bunden køle helt af.
Flæk bunden i to lige tykke dele med en filetkniv.
Appelsinmousse
2 appelsiner + skal
1 citron + skal
2 dl piskefløde
2 past. æggeblommer
3 æggehvider
½ vanilje stang
30 g. sukker
8 blade husblas
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm appelsin- og citronsaft, samt skal fra begge frugter.
Smelt husblassen deri.
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt.
Pisk æggehviderne og det resterende sukker luftigt.
Rør appelsinsaften i æggesnapsen.
Rør derefter æggehviderne i.
Pisk fløden til skum og vend det i æggeblandingen.
Appelsingelebomber
5 blade husblas
1 ¼ dl. vand
2 ¼ dl. appelsinsaft
½ dl. citronsaft
30 g. sukker
Fremgangsmåde
Sæt husblas i blød i koldt vand.
Varm vand, appelsin- og citron saft op sammen med sukkeret.
Smelt husblassen heri
Hæld på små halvkugler i din silikoneform.
Sæt på køl.
Opsmøring af kage
150 g. palmin
150 g. smør
600 g. flormelis
4 spsk. sødmælk
Fremgangsmåde
Pisk smør og palmin sammen til det er luftigt. Minimun 10 min.
Rør flormelis i og til sidst tilsæt mælken lidt efter lidt.
Den er klar til brug.
Opbygning:
Skær toppen af kaffebunden og placer den i formen med kageplast.
Sprøjt derefter nougatcremen i.
Del appelsinbundene i to og kom den første bund på.
Kom nu dine appelsingelebomber oven på bunden og hæld din appelsinmousse over.
Kom den sidste bund på og sæt på køl.
Smør kagen op med smørcreme og sæt på køl. Resten af smørcremen farver du i tre nuancer af orange og gemmer en lille smule, du kan bruge til de grønne blade.
Tag en blomsternål og kom et stykke bagepapir derpå. Tag din tyl, bland de tre farver sammen i posen og begynd at lave dine blomster.
Lav det første blad på midten og begynd at lave blade skiftevis fra de forskellige sider. Jeg kan godt lide, at de ikke er perfekte, men tværtimod mere rustikke.
Kom dem kort i fryseren. Du kan ligeså nemt pille dem af bagepapiret.
Kom dem på toppen af din kage og pynt med små blade.
Brug derefter igen den samme tyl som til blomsterne og kom først den mørkeste nuance i sprøjteposen. Lav dine flotte klæder langs kagen.
Når der ikke er mere tilbage, kommer du den næste farve i og til sidst den lyse. Dette gør, at kagen helt naturligt skifter farve fra lys til mørk.
4 Comments
charlotte kjær
17. april 2016 at 22:19Hej…sikke en fantastisk kage. Jeg vil gerne prøve kræfter med at lave den efter. Har jeg forstået opskriften rigtig. Mængden af smørcremen der består af 150g palmin og 150 g smør, rækker den til blomster, opsmørring og kæder rundt om kagen? Det vil jo være ærgeligt hvis jeg ikke har købt nok ind 😊 Hilsen Charlotte
livmartine
29. april 2016 at 9:12Jeps, du kan også udelukkende bruge smør 😉
Louise Mandrup
6. januar 2017 at 12:32Hvor mange personer tror du at kage rækker til?
Liv Martine
17. marts 2017 at 9:57Den rækker til 12-15 🙂