Honninglagkage - Liv Martine

Honninglagkage

IMG0819_srcset-large

Rugbrødslagkagebund med honningristede valnødder
130 g sukker

100 g past. æggehvider

60 g past. æggeblommer

120 g revet rugbrød uden kerner

25 g hvedemel

15 g kartoffelmel

10 g kakao

10 g bagepulver

30 g valnødder

50 g honning

FremgangsmådeHasselnødderne ristes i halvdelen af honningen og afkøles hurtigt i fryseren.
Rugbrødet rives på en råkostjern.
Hasselnødder hakkes groft og blandes med rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, og bagepulver.
Æggehvider piskes stive med sukker.
Æggeblommer røres forsigtigt i lidt af gangen.
Rugbrødsblandingen vendes nu forsigtigt i æggeblandingen sammen med den sidste halvdel af honningen.
Dejen fordeles på to bageplader 250 g. dej på hver. Lav gerne en cirkel fra bageringen så den passer formen.
Bages ved 180 grader i ca. 25 min.

LAV IKKE MOUSSEN FØR DINE BUNDE ER AFKØLET

 

Hvid chokolademousse med krydderurter4 blade husblas

200 g hvid chokolade smeltet

1 ½ æg (30 g. æggeblomme, 40 g. æggehvide)

1 ½ æggeblomme (30 g)

3 ½ dl piskefløde

Chokolade mynte og citron melis

FremgangsmådeUdblød husblassen i koldt vand i minimum 15 minutter.
Smelt chokoladen over et vandbad, og lad det derefter afkøle en smule.
Pisk æg og æggeblomme i en skål over et vandbad indtil æggemassen bliver tyk og glat. Pas på at det ikke bliver for varmt, så du får røræg!
Klem vandet fra den udblødte husblas og opløs det i æggeblandingen under omrøring.
Hæld den smeltede chokolade i æggeblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv.
Vend den piskede fløde i chokolade-æggeblandingen indtil massen er fin og ensartet
Kom kageplast rundt i din kagering og kom den først bund i. Derefter mousse og en bund mere og mousse igen. Sæt den på køl. Start nu med at forberede pynten.
Bikuben200 g. god chokolade

Fremgangsmåde
Temperer din chokolade. Stød derefter 3 halv kugler i tre forskellige størrelser. Sæt dem derefter oven på hinanden, den største nederst. Varm en lille rund udstikker op og lav et hul i den mindst halvkugle, så der er plads til en lille bi.
Marcipan bier20 g. marcipan

Lidt flormelis og lidt glukosesirup

Brun eller sort farv

Pensel

Fremgangsmåde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen.
Form det som en bi og lav striber og øjne med farve.
Kom dine karamel vinger på og bom, så har du Digets bier i dit eget køkken:

Chokoladekant

200 g. mørk chokolade

Kageplast

Fremgansmåde

Varm chokoladen over et vandbad til 48 grader.
Kom det over kageplasten og sæt det rundt om kagen.
Kom kagen på køl, så chokoladen får et chok.

Gul glaze100 g. sødmælk

120 g. sukker

140 g. hvid chokolade

2 ½ blade husblas

125 g. miroir gele

Gul pulverfarve

Fremgangsmåde

Sæt husblas i blød i 30 minutter.
Hak chokoladen og kom det i en høj beholder med hældetud.
Varm mælken op med sukkeret.
Husblassen smeltes deri.
Hæld mælkeblandingen over chokoladen og lad det smelte sammen.
Tilsæt farve, miroir gele og blend med stavblender (HUSK IKKE AT LØFTE DEN OP, SÅ DER KOMMER BOBLER)
Blend til glazen er blank og ensartet i farven.
Afkøles til 30 grader og hældes over kagerne, som skal være helt kold eller let frossen.
Husk at hæld lidt på af gangen, så det løber ned langs chokoladen og ligner honning.
Sæt på køl så det sætter sig.
Sæt nu bikuben på og de små bier. Kom eventuelt vokslys og flag på kagen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.