Glutenfri chokoladekage - Liv Martine

Glutenfri chokoladekage

mindrekorrekt_srcset-large

Chokoladebund

50 g. valnødder

50 g. mandler

150 g. smør

175 g. god mørk chokolade

150 g. sukker

3 æg

65 g. mandelmel

1 ½ tsk. bagepulver

 

Citron mousse

2 dl. Skyr

2 dl. Creme fraiche

4 dl. Fløde

4 citroner

250 g. sukker

2 tsk. vaniljesukker

6 blade husblas

 

Salt karamel

300 g. sukker

3 dl. Fløde

3 tsk. Maldon salt

 

Krystalliseret chokolade  

100 g. god mørk chokolade

100 g. vand

100 g. sukker

 

Chokoladekant

300 g. god mørk chokolade

 

Chokolade Cirker

100 g. god mørk chokolade

Karamel (gemt fra tidligere)

 

Fremgangsmåde

  • Start med at lav din chokoladebund. Rist dine nødder og hak dem fint. Smelt smørret og tilsæt din chokolade og smelt det sammen. Pisk æg og sukker luftigt sammen. Vend chokoladesmørret og nødderne i æggemassen og sigt herefter de tørre ingredienser i massen og vend det hele sammen. Bag bunden
  • Kog dit sukker til karamel, indtil det får en gylden farve, men PAS PÅ, det brænder nemt på. Tilsæt fløden, igen pas meget på, da det blusser op. Rør indtil du får en ensartet masse, og tilsæt salt. Tjek konsistensen ved at komme lidt karamel i et glas med koldt vand og mærk konsistensen. Lad det stå indtil tærten er klar.
  • Rul din tærte dej ud og kom i formen, og bag den i 15-20 minutter, eller indtil den har en gylden farve.
  • Tag tærten ud og hæld karamellen ud over bunden (gem en smule til pynt). Stil tærten på køl.
  • Gå nu i gang med din mousse. Sæt din husblas i blød i koldt vand.
  • Sæt din creme fraiche, skyr, sukker og vaniljesukker over og pisk langsomt.
  • Riv skallen af citron i.
  • Pres citronsaften ud i en gryde og kog op, og smelt husblassen deri, og kom på køl, men pas på den ikke sætter sig.
  • Pisk din fløde, men ikke for meget, kun til den lige laver toppe.
  • Kom citronsaften i din sky blanding, og vend herefter flødeskummet heri.
  • Hæld moussen i formen og sæt endnu en gang på køl.
  • Mens kagen sætter sig kan pynten forberedes.
  • Start med din krystalliseret chokolade. Kog vand og sukker op til 133 grader. Hak din chokolade. Når den når denne temperatur, kommes din hakket chokolade i mens du pisker med en elpisker og der vil med det samme danne sig krystalliseret chokolade.
  • Lav nu dine chokolade snirkler. Temperer din chokolade. Når chokoladen er tempereret kommes den på et stykke kageplast og du laver striber med en kagespartel med riller. Fold kageplasten så chokolade strimlerne danner cirkler og kom dem på frys i 2 minutter. De kan nu tages af kageplasten og danner cirkler.
  • Når kagen har sat sig smelt din chokolade til max. 48 grader og kom ud over kageplasten og rundt om kagen. Du har kun et forsøg. Kom den på frys i 2 minutter og fjern kageplasten. Drys herefter det krystalliseret chokolade på. Kom karamellen på som du ønsker. Enten gennem en sprøjtepose eller hvis karamellem er blevet for hård tril små karamel kugler. Sæt herefter dine chokolade cirkler på og pynt eventuelt med friske bær og urter 🙂

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Julie
    12. april 2016 at 13:46

    Jeg forstår ikke helt der hvor der star:

    •Rul din tærte dej ud og kom i formen, og bag den i 15-20 minutter, eller indtil den har en gylden farve

    Er det chokoladebunden, eller hvordan skal det forståes? For umiddelbart læser jeg det som om der bade er en chokoladekagebund og en tærtedej? Men der er ingen opskrift på tærtedejen 🙂
    Kagen lyder sindssygt lækker,jeg skal bage den I morgen, så jeg håber du kan svare inden 😀

    • Reply
      livmartine
      29. april 2016 at 9:13

      Hej, den ene linje skal du se bort fra.. Jeg ved ikke hvordan pokker den er sneget sig ind, det får jeg lige rettet 🙂

  • Reply
    Barnedåbskage
    31. oktober 2017 at 7:38

    […] Med en gluten allergiker i familien ville jeg gerne lave en kage alle kunne spise og jeg fandt denne opskrift på Liv Martines hjemmeside, som så virkelig lækker ud. – Glutenfri chokoladekage […]

    • Reply
      Liv Martine
      3. november 2017 at 14:03

      Hvor er du god!! <3

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.