Wienderdej
Alt skal være iskoldt! Sæt på køl, inden du går i gang.
2 dl. koldt vand
50 g. koldt sukker
2 kolde æg
35 g. kold gær
550 g. koldt mel
15 g. salt
50 g. koldt fedtstof
ca. 500 g. smør
Fremgangsmåde
Bland vand, sukker, gær og æg sammen
Kom melet ovenpå og der ovenpå kom fedtstof (50 g.) som du smuldre og salt (Vigtigt salt og fedtstof ikke kommer ned i gæren direkte, da salt nedbryder gær, og fedtstof indkapsler det, og det vil derfor ikke få den optimale virkning).
Ælt til den kun lige hænger sammen.
Vej din dej. Halvdelen af det din dej vejer, er det antal gram smør du skal bruge, cirka 500 g. smør.
Bank din smør i 15 gange 15 cm og kom den ovenpå din dej og fold dejen omkring smøren.
Rul din dej ud til 30-60 cm og fold begge sider ind. Husk at børste overskydende mel af.
Dette gør du to gange mere og så sætter du den på køl
Borgmestermasse
50 g. marcipan
50 g. smør
50 g. sukker
Fremgangsmåde
PUND TIL PUND. Det er altid nemt at huske.
Bland det hele sammen, og så får du en borgmestermasse.
Vaniljecreme
½ vaniljestang
70 g. sukker
40 g. majsstivelse
120 g. æggeblommer
5 dl. Sødmælk
½ appelsin
50 g. God chokolade
Fremgangsmåde
Bland sukker, vanilje, majsstivelse, æggeblommer og 1 dl. Af mælken sammen
Varm den resterende mælk op
Hæl blandingen i mælke og pisk til creme bliver tyk
Kom på køl
Når den er gennemkold tilsættes frisk appelsinstykker og chokolade
Kortfigurer
30 g. marcipan
Lidt glykose og flormelis
Fremgangsmåde
Bland sammen og del i to
Tilsæt henholdsvis sort og rød farve
Lav 3 ruder, 3 hjerter, 3 klør og 3 spar figurer.
Flødeskum
5 dl. Fløde
Fremgangamåde
Pisk fløden stiv
Opbygning
Mål dejen op så de er 5 gange 5 cm. Kom lidt borgmestermasse på midten og fold sammen.
Kom i ovnen og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter.
Kom flødeskummen op i et sprøjtepose og sprøjt rundt kanten på bollen. Kom vaniljecremen i midten sammen med appelsinsyltetøjet og læg låget på. Sprøjt en lille fin roset og kom en af dine marcipanfigurer på
No Comments