Charlotte Royale - Liv Martine

Charlotte Royale

IMG0879_srcset-large

Jordbærmarmelade
500 g. jordbær
250 g. sukker
2 tsk. Melantin

Kog bærrene møre
Tilsæt sukker og kog sammen i 5 minutter
Tilsæt melatinen med et par spsk. sukker og lad det koge i yderligere 2 minutter
Skum marmeladen af og kom på køl
Marcipanbund
2 æg
125 g. sukker
100 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
125 g. marcipan
50 g. chokolade

Pisk æg og sukker luftigt sammen
Riv chokolade og marcipan på et råkostjern
Sigt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt i æggemassen
Tilsæt chokolade og marcipan
Forbered en springform på en bageplade, spray den med fedtstof
Bages i varmluft 175 grader i cirka 15 minutter
Rouladedej
5 æg
150 g. sukker
90 g. hvedemel
30 g. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
25 g. revet trøffel

Pisk æg, revet trøffel og sukker luftigt op, og når du tænker, den er færdig, fortsætter du lidt endnu
Sigt hvedemel og bagepulver og vend forsigtigt i
Bag ved 200 grader alm. ovn i cirka 10 minutter
Køl rouladedejen af ved at komme et stykke bagepapir hen over og et koldt klæde. Skift klædet, når det bliver varmt. Husk, at det ikke skal være vådt, men fugtigt, så vrid klædet godt.
Når rouladen er afkølet, kom marmeladen på og del den på midten således du kan lave to små roulader. Rul begge roulader.
Kom den på frys, så den sætter sig
Når den har sat sig, skærer du 1 cm tykke skiver og lægger dem i skålen. Det er vigtigt, at de ligger helt tæt op af hinanden, så der ikke kan løbe mousse ud imellem rouladestykkerne. Når skålen er helt dækket indvendigt, sættes den på køl igen.
Champagnemousse
2 dl. Asti
1 dl. Citronsaft + skræl fra 2 citroner
1 dl. Æggehvider
½ dl. Æggeblommer
60 g. sukker
½ vaniljestang
8 blade husblas
10 friske jordbær

Sæt din husblas i blød i koldt vand
Varm champagne, citronsaften og skrællen op
Smelt husblassen deri og sæt den på køl. Pas på, den ikke sætter sig. Hold hele tiden øje med den
Pisk dine æggeblommer sammen med halvdelen af sukkeret
Pisk dine æggehvider med den resterende halvdel af sukkeret
Pisk din fløde stiv, ikke for meget, bare så den begynder at lave spor i fløden
Tjek din champagnelage, den skal være minimum 37 grader
Bland nu æggeblommer i champagnelagen
Vend nu massen i æggehviderne og til sidst i fløden
Kom ned i den roulade beklædte skål og på køl
Chokoladepynt
200 g.  god mørk chokolade

Temperer din chokolade
Lav et spir på kageplast og kom det ned i et glas, så den holder formen
Kom på frys, så chokoladen får et chok
Lav nu dine blade: Tag en kniv, dyp spidsen i chokoladen og kom den forsigtigt på kageplasten. Når du har lavet en 10 stykker, kom dem i en rund form, så bladene får et buk og bliver mere livagtige. Sæt det på frys.
Dyp til sidst dine jordbær i chokoladen og sæt dem på køl.

 

Flødeskum
2 dl. Flødeskum

Pisk flødeskummet. Lav en kant med små stjernedutter langs kanten af kagen og kom et par enkelt stykker på toppen sammen med chokoladepynten og jordbærrene.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.