Brunsviger med flødeskum og marcipan - Liv Martine

Brunsviger med flødeskum og marcipan

12033260101537576083383191730355711n_srcset-large

Dej

50 g. gær

2 dl. vand

50 g. stuetempereret smør

15 g. salt

50 g. sukker

2 æg

600 g. mel

 

Remonce 

400 g. stuetempereret smør

400 g. brunfarin

 

Flødeskum

3 dl fløde

 

Marcipan overtræk 

100 g. marcipan

5 g. glykose

50 g. flormelis

 

 

Fremgangsmåde

Opløs gæret i vand. Tilsæt sukker og æg. Kom derefter melet ovenpå og smuldre smør og salt oven på melet. Vigtigt at du ikke kommer smør og salt direkte i ned i gæren.
Ælt herefter hele herligheden sammen og lad dejen hæve i en bradepande, og prik huller med en kniv.

Lav nu remoncen. Den er ganske simpelt, det vigtigste er, at der er masser af den J Ælt blot smør og brunfaring sammen.

Smør efterfølgende remoncen ud over dejen og lad den hæve yderligere.

Når den er hævet til dobbelt størrelse bag den ved 200 grader almindelig ovn til den er færdig. Mellem 15-20 minutter.

 

Klargør din marcipan ved at ælte alle ingredienser sammen og kom på køl, mens du klargør flødeskummet. Pisk din fløde. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Rul marcipanen ud og skær den til. Derefter lav dine marcipan roser. Rul lidt marcipan til små kugler i forskellige størrelser. Pres kuglerne flade mellem to stykker plastik, jeg plejer at bruge en plastik lomme. På denne måde kan du få ekstra tynde og fine blade på dine marcipanroser. Fold det mindste stykke marcipan sammen, så det bliver det inderste blad i rosen. Fold det næstmindste stykke marcipan på samme måde, og sæt det næste blad udenpå. Fortsæt med resten af marcipanen, til du har en passende rose. Pres bladene sammen forneden som en lille stilk, og skær den overskydende marcipan af.

Jeg pyntede min brunsviger ved at beklæde halvdelen af den med marcipan, komme en marcipanrose i hvert hjørne og pynte med flødeskum på den resterende halvdel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.