Appelsin lagkage – Liv Martine
Blog Lagkager Opskrifter

Appelsin lagkage

Denne lagkage var meget populær blandt det ældre publikum!

Den er sprængfyldt med appelsin og endnu mere appelsin og så lidt mere appelsin 🙂

Print Recipe
Appelsin lagkage
Forberedelses tid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Appelsinbund
Appelsinmousse
Forberedelses tid 3 timer
Antal personer
personer
Ingredienser
Appelsinbund
Appelsinmousse
Instruktioner
Appelsinbund
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn
  2. Bring en gryde vand op i kog og kom applesinen deri og lad den koge i 20 minutter til den er helt mør. Blend den herefter til en glat pure.
  3. Pisk æg og sukker sammen indtil det har en hvid og luftig konsistens, pisk i ca. 5-10 minutter.
  4. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og sigt det ned i massen og vend forsigtigt.
  5. Varm smør og mælk op til lillefinger temperatur og rør det ligeledes forsigtigt i dejen sammen med appelsinpureen og hæld det i din springform (20-22 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Kom ikke bage-spray eller andet fedtstof langs kanterne på springformen.
  6. Bag den i cirka 40-55 minutter alt efter ovnen. Lad den køle helt af i formen!
Appelsinmousse
  1. Kom husblas i blød i koldt vand. Minimum i ti minutter.
  2. Riv appelsinskal ned i en skål. I en gryde varmer du appelsinsaften op. Når den er varmet op vrider du husblassen for vand og smelter sammen med appelsinsaften. Lad den køle mens du forbereder resten af moussen.
  3. Rør cremefraishen sammen med appelsinskallen. Bland sukker og vaniljesukker deri og rør til sukkeren er opløst.
  4. Pisk fløden til en letpisket flødeskum.
  5. Vend nu halvdelen af cremefraichen ned i appelsinsaften og vend det herefter tilbage i den anden halvdel cremefraiche. Vend herefter halvdelen af flødeskum i og derefter hele massen over i den sidste halvdel flødeskum. Dette gøres for at der ikke bliver for store temperaturudsving og derved undgår du husblas trevler.
Pynt og samling
  1. Skær langs kanten af kagen så du løsner den fra formen. Tag springformen af og del appelsinbunden i to lige store bunde. Skær evt toppen af appelsinbunden hvis den har hævet lidt op. Kan den sommetider gøre. Gem evt resterne til et par krumseboller (Romkugler, trøfler)
  2. Kom herefter den ene bund tilbage i springformen. Luk formen rundt om, og kom kageplast ned langs kanten.
  3. Hæld nu halvdelen af din appelsinmousse over bunden og placer din anden bund ovenpå og giv den et let tryk.
  4. Hæld til slut dinsidste halvdel appelsinmousse over nummer to bund. Kom din kage på frys i 2 timer, eller i køleskabet natten over hvis du laver den dagen i forvejen 🙂 Tag herefter kagen ud af formen, placer den på dit serveringsfad og pynt den efter din stil med appelsinmarmelade, appelsinskiver og hvid krystalliseret chokolade og så er der serveret. Velbekommen!
  5. Se hvordan du laver krystalliseret hvid chokolade under min koldskålscheesecake med jordbær 🙂
Del denne opskrift

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply