Madsens Mad; Ølbrassieret dyrekølle med mørk øl og æblemost - Liv Martine

Madsens Mad; Ølbrassieret dyrekølle med mørk øl og æblemost

MIN LIVRET

Som mange af efterhånden ved, så laver min kæreste Mads rigtig meget mad herhjemme. Og jeg har det sådan, at når nogen spørger mig hvad min livret er, så er det Mads mad!

Jeg har efterhånden lagt en del instastories op hvor Mads er i køkkenet, og I har spurgt tilpas mange gange til, at nu ligger jeg en opskrift op.
Mads er typen der aldrig laver mad efter en opskrift, så det har været svært at få opskriften ud af ham 😉
Men Mads’ bedste tip er; smag, smag, smag!

Ølbrassieret dyrekølle med mørk øl og æblemost 

Salat med hjemmelavet rugbrødschips 

Nemme pitabrød med hvidløg, salt og timian

Hasselbagte kartfoler 

Grønsagssnack

OPSKRIFT

Ølbrasseret dyrekølle med mørk øl og æblemost 

1 stk dyrekølle

Lidt oliven olie

3 fed hvidløg

Salt og peber

 

4 stk gulerødder

2 stk pastinak

3 stk skalotte løg

1 stk frisk chili

1 tsk fennikelfrø

4-6 stk laurbærblade

4-6 stk nelliker

4-6 stk enebær

1 bundt timian

5 dl  mørk øl (f.eks. newcastle ale)

4 dl æblemost

5 dl hønsefond

1 pakke bacon (eller serano skinke)

 

Hasselbagte kartofler 

15-20 kartofler

3 tsk paprika

2 tsk cayennepeber

Lidt olivenolie

Salat med blåbær 

1/2 salathoved

10 små mozaralla

1 æble

1 røb peber

50 g blåbær

Lidt parmesan ost i skiver

 

Hjemmelavet rugbrødschips 

3 skiver rugbrød

Lidt olivenolie

1-2 tsk havsalt

 

Mozarella salat 

10-12 stk cherry tomater

1/2 agurk

1 stk rødløg

1 stk mozarella

1 stk avokado

 

Grønsagssnask

1 pakke bacon (eller serano skinke)

1 porer

3 gulerødder

1 rød peber

10-15 champignoner

1/2 frisk gele

2 fed hvidløg

 

Pita med hvidløg og frisk timian 

5-6 stk pitabrød

Lidt olivenolie

2 fed hvidløg

Frisk timian

 

Sovs

Brasseringen fra dyrekøllen

1 stk smørbolle (3 spsk smør – 3 spsk hvedemel; ælt sammen til en bolle)

2-3 dl fløde

 

Ølbrasseret dyrekølle med mørk øl og æblemost 

Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.

Rens dyrekøllen for fedt og sener. Gnid den med olivenolie, og stik den med hvidløg. Lav yderligere snit i dyrekøllen for at den kan tage godt imod de andre krydderier og væsker. Krydder den med salt og peber.

Læg dyrekøllen i et ildfast fad eller en stegeso. Skær gulrødder, pastinak og skalotte løg i halve. Hak chilien.

Læg gulerødder, pastinak, skalotte løg, chili, fennikelfrø, laurbærblade, nelliker, enebær og et bundt timian i fadet og tilsæt herefter mørk øl, æblemost og hønsefond.

Kom den i ovnen med sølvpapir over eller låget til din stegeso. Giv den 4.5 time i ovnen, husk løbende at hæld noget af brasseringen over den, eller vend den et par gange. Herefter tages sølvpapiret elller låget af. Kom bacon på toppen af dyrekøllen og giv den yderligere 30 minutter.

Tag dyrekøllen op, lig baconen til side, pak dyrekøllen ind i sølvpapir og et viskestykke, mens sovsen forberedes.

Skær herefter stykker fra dyrekøllen og placer på dit fad,  hæld sovsen over, samt knus baconstykkerne, og pynt til sidst med lidt frisk timian.

 

Hasselbagte kartofler 

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

Skræl dine kartofler, skær halv igennem den i skiver, smør med olienolie og krydder med paprika. Bag dem i 1 times tid alt efter størrelsen.

 

Salat med bråbær 

Hak salaten og kom den i en skål sammen med osten.

 

Hjemmelavet rudbrødschips. 

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Skær rugbrøddet i små stykker. Smør dem med olivensolie og drys med havsalt. Bag dem i 15-18 minutter.

 

Mozaralla salat 

Hak grønsagerne og tilsæt mozaralla, tilsæt eventuelt balsamico, samt salt og peber.

 

Grønssagssnask 

Skær bacon i tern og steg på panden. Hak herefter de yderligere ingredienser og steg dem på panden.

 

Sovs

Si væsken fra dyrekøllen ned i en gryde. Tilsæt din smørbolle og kog sovsen op. Tilsæt herefter fløden til den har den rette konsistens.

Smag sovsens til med salt og peber.

OG DER ER SERVERET! God appetit 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply