Madsens mad; Jomfruhummerhaler med hvidløg og agurk - Liv Martine

Madsens mad; Jomfruhummerhaler med hvidløg og agurk

Jeg glemmer altid hvor godt det smager……..

Så snart vi får jomfruhummerhaler, så glemmer jeg altid hvor fantastisk det smager og hvor simpelt det er at lave!

Når vores familie får det, så skal det spises med fingere og der skal ikke være andet tilbehør end en god dressing og noget lækkert ciabatta brød! Derudover har vi i min familie altid brugt agurker sammen med, jeg lover jer det smager godt, og med et twist af Mads så kan man hurtig spise sådan et helt fad bare to personer….. Ups!

Opskrift

Jomfruhummerhaler

1 kilo jomfruhummerhaler (for kogt)

4 fed hvidløg

1/2 bundt frisk persille

1/2 ubehandlet citron

1/2 dl olie

1 stk agurk

 

Dressing

100 g majonaise

100 g cremefraiche

1 spsk soya

1 tsk paprika

1 tsk Siracha hot chili sauce (den med hanen)

Lidt frisk dild

Salt & peber

 

Udover

1 ciabatta brød

 

Jomfruhummerhaler

Bræk halen op i mod ryggen således at du kan få tarmen med ud på en gang (den sorte ting der er i halerne, som knaser så godt i munden hvis man ikke får den ud), klip den herefter op på maven, således den kan tage imod alle smagene. Kom dem i et ildfast fad.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.

Knus hvidløget, hak persillen og kom det ned i olien sammen med saften fra citronen. Hæld det olien ud over jomfruhullerhalerne.

Del herefter agurken i to og skrab midten af agurken ud med en teske således det ikke bliver for vandet. Riv agurken på den grove side af et råkostjern og hæld det ud over jomfruhummerhalerne.

Kom dem herefter i ovnen og giv dem 10-15 minutter. Mens de er i ovnen, forbered din dresseng.

 

Dressing

Bland mayonnaise og cremefraiche og tilsæt soya, paprika og hot chili sauce. Hak dild og tilsæt og smag til med salt og peber.

 

Udover

Varm dit ciabatta brød og der er serveret! Det SKAL spises med fingrene, det gør smagen så meget bedre! 😉 Velbekomme!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply