Julepavlova - Liv Martine

Julepavlova

EN JULEIDE

Så er der endnu en juleopskrift klar til jer!

Jeg så det nye program på TV2, hvor der fortælles om juletiden i tre forskellige konditorier. I et af afsnittene pynter de op med julekranse lavet i marengs. Den kan ses lige her. Det fik mig straks til at tænke; hvad med at lave en julepavlova formet som en julekrans!!

På trods af vi ligger i totalt flytterod, og malergrej, så kriblede det i min fingre for at få lov til at komme lidt i køkkenet. Resultatet blev lige som jeg havde forestillet mig, og jeg er faktisk ret så tilfreds med denne pavlova.

Pavlova har faktisk en meget særlig betydning for mig, da jeg fik den første gang jeg fejrede min fødselsdag uden min familie i Australien. Den kage vil altid have en særlig plads i mit hjerte.

Nok sniksnak, her får I opskriften på min fortolkning af en julepavlova 🙂

JULEPAVLOVA

Julekrans i marengs 

2o0 g sukker

3 æggehvider

Grøn farve

 

Karamelcreme

2 blade husblas

2 dl fløde

150 g karamelliseret mælk

75 g hvid chokoalde

Julekugler med karamelmousse, støbt i chokolade 
(Man kan eventuelt bruge  Johan Bülows chokolader i stedet)

3 blade husblas

150 g karamelliseret mælk

3 dl fløde

 

200 g hakket mørk chokolade

 

Pebermynte stokke
(Man kan eventuelt købe dem hos købmanden)  

225 g sukker

65 g druesukker

1 dl vand

Rød pulverfarve

Hvid pulverfarve

20 dråber peberpyntearoma

Smagsneutral olie

 

Andet pynt 

Dr. Oetker sølvkugler med chokolade

Guldflager

 

Julekrans i marengs 

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.

Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk indtil sukkerkornene er opløst.
Kom marengsen i tre forskellige skåle og farve dem i tre forskellige nuancer af grøn.

Kom dem i tre forskellige sprøjteposer med hver sin tyl.

Tegn en cirkel på et stykke bagepapir og lav små knopper med de forskellige tyller, til du får den krans du ønsker.

Jeg har brugt en stjernetyl, en rund tyl og en bladtyl.

Efter du har lavet toppen af kransen, laver du bunden af kransen med stjernetyllen.

Bag dem samtidig i 20 minutter, sluk for ovnen og lad dem være i ovnen i yderligere 30 minutter og tag dem herefter ud og lad marengs køle helt af.

 

Karamelcreme

Kom husblas i blød i koldt vand.

Kog fløde op sammen med den karamelliseret mælk. Vrid husblassen for vand og smelt den sammen med.

Hæld den over den hakkede hvide chokolade af to omgange. Kom cremen i en sprøjtepose og kom den på frys i 30 minutter.

Pisk dem herefter kort op og kom den i sprøjtepose så den er klar til at kagen skal samles.

 

Karamelmousse

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm karamellen op til lige under kogepunktet og smelt husblassen heri. Lad massen køle let. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med karamellen af to omgange.

Kom den i dine runde forme, kan købes lige her

Kom dem på frys i 2-3 timer.

Tag dem herefter ud. Temperer din chokolade i mikroovnen. Varm forsigtigt chokoladen. Start med 30 sekunder, og rør efter hver gang. Begynd derefter med 10 sekunder. Den må ikke overstige 34 grader. Når den rammer 32 grader er den perfekt.

Tag dine karamelkugler ud af formen og dyb dem i chokoladen. Lad chokoladen størkne og drys kuglerne med guld og bronzestøv.

Pebermyntestokke

Kog sukker, druesukker og vand op til 162 grader.

Smør din silikoneplade (kan købes lige her) med smagsneutral olie. Brug to plastik spartler (kan købes lige her).Hæld den herefter i to portioner over på din silikoneplade, og farv den ene med rød og den anden med hvid. Tilsæt ligeledes pebermyntesmag.

Begynd herefter at lufte massen ved at bruge dine spartler til at løfte det op i luften. Når du kan røre ved det strækker du med dine hænder luft i, og samler de to farver og begynder forme dine julestokke. Du kan se hvordan du gør det lige her. Det er fra min julekalender sidste år 🙂

Samling

Placer den nederste del af marengskransen  på det ønskede fad. Kom herefter din karamelcreme på og placer den øverste marengskrans og pynt med din fine spiselige julepynt.

Velbekommen og rigtig glædelig jul!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply