Julelagkage med karamel, appelsin og chokolade - Liv Martine

Julelagkage med karamel, appelsin og chokolade

Julekage

  • med karamel, appelsin og chokolade

Mørdejsbund med kakao og appelsin

220 g hvedemel

120 g stuetempereret smør

70 g flormelis

30 g kakao

1 æg

1 tsk vanilje pasta

1 usprøjtet appelsin, skallen herfra

 

Karamel creme

2 dl fløde

150 g karamelliseret mælk

200 g hakket hvid chokolade

1 tsk flag salt

 

Karamelmousse

5 blade husblas

250 g karamelliseret mælk

7 dl fløde

 

Appelsingele

3 blade husblas

2 usprøjtet appelsiner

50 g sukker

2 dl vand

1 tsk gul farve

 

Chokoladeglaze

1 blad husblas

4 dl fløde

350 g hakket mørk chokolade

60 g glukosesirup

50 g mirrorglaze (kan undlades)

 

Pynt

Dr. Oetker sorte kugler

Guldflager

Rød skovsyrer

Kakao-kokos (150 g kokos + 1 spsk kakao)

 

Mørdej med kakao og appelsin

Ælt alle ingredienser sammen, kom dejen i en frysepose og kom den på køl i 30 minutter.

Rul den herefter ud og kom over din runde form, med glatte sider (20,5 cm). Kan købes lige her! 

Bag den ved 200 grader almindelig ovn i 15-18 minutter. Lad den herefter køle af.

 

Karamel creme

Varm fløde og karamelliseret mælk op til lige under kogepunktet og rør det sammen med den hvide chokolade. Tilsæt salt. Når chokoladen er smeltet og du har en ensartet masse, hæld cremen ned i den afkølet tærteform og kom tærten på køl.

 

Karamel mousse

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm karamellen op til lige under kogepunktet og smelt husblassen heri. Lad massen køle let. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med karamellen af to omgange.

Kom moussen i en rund silikone form med hul i midten (formet som en stor donut). Kan købes lige her. Husk ikke fylde formen helt op så der er plads til geleen.

Kom den på frys i 3 timer.

 

Appelsingele

Kom husblas i blød i koldt vand. Kom saften fra appelsin i en gryde sammen med sukker, vand og den gule farve.

Når det har været oppe at koge og sukkeret er opløst tages det af blusset og husblassen vrides for vand og smeltes heri. Lad geleen køle til 35 grader.
Hæld herefter geleen over karamelmoussen og lad den fryse over natten, så kagen er helt gennemkold inden den skal glazes.

 

Chokolade glaze

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med glukosesiruppen. Vrid husblas for vand og lad det smelte sammen med fløden.

Kom chokoladen i en høj beholder sammen med mirrorglaze. Kom den varme fløde over og blend det. Kom blenderes skråt ned i den høje beholder, så du så vidt muligt undgår luftbobler i din glaze. Du må ikke løfte blenderen op før at din glaze er færdigblendet, så dår du det flotteste resultat.

Lad den køle til 35-40 grader.

 

Samling

Tag en rund udstikker i sammen diameter som hullet i din silikone form og udstik et hul i midten af din tærte.

Tag kagen ud af silikoneformen og placer den ovenpå tærten så der er hul hele vejen igennem.

Sæt kagen på en skål eller lignende og hav en bradepande nedenunder og hæld så glazen ud over kagen.

Skrab kanten med en spartel. Kom kakao-kokos på kanten af kagen og placer den på dit serveringsfad. Pynt den som du ønsker med den resterende pynt. God fornøjelse 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.