Jule cheesecake - Liv Martine

Jule cheesecake

// Samarbejde med Dr. Oetker //

 

JULECHEESECAKE

Jeg elsker cheesecake og jeg elsker jul, så selvfølgelig skulle vi i år lave en lækker jule cheesecake.

Jeg har lavet den i samarbejde med Dr. Oetker, og er er både opskrift og video til, så du virkelig kan følge med hvordan den skal laves.

Rigtig god fornøjelse!

OPSKRIFT

Redskaber:

Springform; Ø 20 cm

Bund:

150 g   vaniljekranse

75 g     smør

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

 

Ostecreme :

6 blade  Dr. Oetker Husblas

300 g   færdig risengrød

100 g   flødeost natural

100 g   flormelis

3 tsk.   vaniljesukker

2 tsk.   Dr. Oetker Mandelaroma

3 dl      piskefløde

 

Kirsebærgelé:

5 blade  Dr. Oetker Husblas

500 g   kirsebærsauce

 

Pynt:

Dr. Oetker Choco Cover, white eller 75 g smeltet hvid chokolade

1 pose Dr. Oetker Mandelflager

Dr. Oetker Black & Gold

 

Bund

Knus vaniljekranse til smulder. Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Tryk massen ud i bunden af formen med bagsiden af en ske og sæt på køl mens ostecremen forberedes.

 

Ostecreme

Sæt husblas i blød i koldt vand. Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen. Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma. Lad afkøle til 35-40 grader. Vend først lidt af ostecremen i den lune mandelaroma, og vend det derefter tilbage i ostecremen. Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i. Kom ostecremen i en sprøjtepose og fordel det jævnt over vaniljekransebunden. Kom cheesecaken i fryseren, mens du forbereder geléen, ca. 30 minutter.

 

Kirsebærgelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift. Kog kirsebærsaucen op og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned til ca. 35 grader. Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt igen på frys i 30 min.

Pynt

Tag den færdige cheesecake ud af fryseren og befri den fra form og kageplast. Rist mandelflager og lad dem køle af, mens den hvide chokolade smeltes i mikroovn. Tag en ske og lav tynde striber på kagen. Drys de ristede mandelflager oven på chokoladestriberne sammen med sorte kugler fra Black&Gold krymmel. Så er den lækre jule cheesecake er klar til servering.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.