Fastelavnsboller med tre forskellige slags creme - Liv Martine

Fastelavnsboller med tre forskellige slags creme

// Sponsoreret af Dr. Oetker //

Fastelavnsboller

Wienerdej

400 g vand

60 sukker

50 g gær

3 æg str. M/L

920 g hvedemel

50 g smør i tern

15 g salt

500 g smør

 

Bagefast creme

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme

4 dl letmælk

 

Pensling

2 æggeblommer

1 dl sødmælk

 

3 slags creme – hver slags passer til 1 portion fastelavnsboller (18-20 stk.)

 

Kaffe-karamel-creme

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag

3 dl sødmælk

½ dl kaffe

4 tsk Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt

5 dl piskefløde

 

Hindbær-creme

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag

3 dl sødmælk

2 spsk Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt

2 tsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve

5 dl piskefløde

 

Citron-creme

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag

3 dl sødmælk

1 brev Dr. Oetker Revet Citronskal

2 tsk Dr. Oetker Gul Konditorfarve

5 dl piskefløde

 

Kaffe-karamel-glasur

100 g flormelis

1 spsk kakaopulver

1 spsk pasteuriseret æggehvide

Dr. Oetker krymmel

 

Hindbær-glasur

160 g flormelis

1 spsk. pasteuriseret æggehvide

1 tsk Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt

1 tsk Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Dr. Oetker krymmel

 

Citron-glasur

160 g flormelis

1 spsk pasteuriseret æggehvide

1 tsk Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

1 tsk Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Dr. Oetker krymmel

 

Wienerdej

 

Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl, inden du går i gang.

Bland vand, sukker, gær og æg sammen i en skål. Kom mel ovenpå. Smuldr derefter smørret (50 g) i melet og tilsæt salt. Det er vigtigt, at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få den optimale virkning.

Ælt blandingen kort, så den kun lige hænger sammen. Rul dejen ud til en firkant (20 x 20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15×15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30×90 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.

 

Bagefast creme

Pisk posens indhold sammen med mælken med et piskeris i 1 minut og sæt cremen på køl i 20 minutter sammen med dejen.

 

Tænd ovnen på 190° C varmluft. Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10×10 cm). Kom en spiseskefuld cremefyld på midten af hver firkant og fold dejen omkring. Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse. Pensl fastelavnsbollerne med æggeblommer rørt med sødmælk og bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter.

 

 

Kaffe-karamel-creme

Kom posens indhold i en skål sammen med sødmælk og pisk i 1 minut ved høj hastighed. Stil cremen på køl i 20 minutter. Pisk fløden til skum sammen med kaffe og karamelekstrakt og vend den sammen med den afkølede creme. Kom blandingen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

 

Hindbær-creme

Kom posens indhold i en skål sammen med sødmælk og pisk i 1 minut ved høj hastighed. Stil cremen på køl i 20 minutter. Pisk fløden til skum sammen med hindbærekstrakt og rød farve og vend den sammen med den afkølede creme. Kom blandingen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

 

Citron-creme

Kom posens indhold i en skål sammen med sødmælk og pisk i 1 minut ved høj hastighed. Stil cremen på køl i 20 minutter. Pisk fløden til skum sammen med citronskal og gul farve og vend den sammen med den afkølede creme. Kom blandingen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

 

Glasur

Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide, samt de øvrige ingredienser til den ønskede smagsvariant.

 

Samling

Skær fastelavnsbollerne 2/3 op. Sprøjt fastelavnsbollerne op med den valgte creme. Pynt med glasur og krymmel og servér.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply